ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΜΕ ΜΑΣΤΕΛΟ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

Τραχανάς με μαστελο και ντοματίνια

 

Yλικά για 4 μερίδες:

200 γρ. ζυμωτό γλυκό τραχανά

200 γρ. ΜΑΣΤΕΛΟ σε κυβάκια

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

3 φρέσκες ώριμες ντομάτες (ή 10 ντοματίνια) ψιλοκομμένα

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 χούφτες ντοματίνια

1 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι & πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι & πιπέρι και λίγο από το ζωμό (½ κούπα περίπου). Αφήνουμε να πάρει μία βράση. Χτυπάμε το μείγμα με ραβδομίξερ χειρός μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό και μόλις πάρει μία βράση ρίχνουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε καλά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα ολόκληρα ντοματίνια, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 5 λεπτά. Ρίχνουμε το ΜΑΣΤΕΛΟ, ανακατεύουμε για άλλα 5 λεπτά  και σερβίρουμε προαιρετικά με φρέσκια ρίγανη

 

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)

Ενέργεια: 379 kcal

Υδατάνθρακες: 47 γρ.

Πρωτεΐνη: 16.2 γρ.

Λιπαρά: 15.2 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 4.9 γρ.

Φυτικές Ίνες: 3.6 γρ.

 

 

Diet Tips

Η συταγή είναι πλούσια σε λυκοπένιο, μαγνήσιο, φυλλικό οξύ, κάλιο & vit K

Το μαστέλο έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι προστατεύοντας την καρδιαγγειακή λειτουργία μας