ΨΗΤΑ ΚΑΡΟΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙ

Ψητά καροτα με μέλι

 

Υλικά για 4 μερίδες:

6 καρότα

200 ml ζωμό λαχανικών

2 κ.σ. μέλι

χυμό από ½ πορτοκάλι

4 κλωναράκια θυμάρι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι & πιπέρι

 

Εκτέλεση:

  • Πλένουμε τα καρότα και με μαχαιράκι ξύνουμε το φλοιό τους έτσι ώστε να αφαιρέσουμε την περισσότερη φλούδα τους. Εναλλακτικά καθαρίζουμε κανονικά με
  • Σε ταψάκι βάζουμε τα καρότα και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τρίβουμε το θυμάρι, ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι αλάτι, πιπέρι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφαιρούμε, προσθέτουμε και το ζωμό λαχανικών και ψήνουμε για άλλα 20-30 λεπτά.
  • Γαρνίρουμε με έξτρα θυμάρι.

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/2 συνταγής)

Ενέργεια: 239 kcal

Υδατάνθρακες: 37 γρ.

Πρωτεΐνη: 3.3 γρ.

Λιπαρά: 7.8 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 0.7 γρ.

Φυτικές Ίνες: 2.4 γρ.