ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΟΤΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Κουνουπιδοτο με πιπεριές (GF, LF, V)

 

Υλικά (για 3 μερίδες):

1 μέτριο κουνουπίδι

1 μεγάλη Πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

20 γρ. κάσιους ανάλατα χοντροκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

½ κούπα ζωμό λαχανικών

λίγο φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)

αλάτι & πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το κουνουπίδι, κρατάμε μόνο τα φουντάκια του, τα πλένουμε, τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από πολυκοπτικό μηχάνημα ώστε να μοιάζουν με ρύζι. Τα χτυπάμε 4-5 φορές κοφτά έτσι ώστε να μην αλεστούν πλήρως αλλά να ομοιάζουν με κόκκους ρυζιού και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τις πιπεριές, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να πιούνε τα υγρά τους. Προσθέτουμε το τριμμένο κουνουπίδι και το ζωμό . Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαγειρευτεί το κουνουπίδι και να απορροφήσει όλα τα υγρά για περίπου 10 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα κάσιους και προαιρετικά γαρνίρουμε με θυμάρι.

 

Ανά μερίδα (1/3 συνταγής)

Ενέργεια: 235 kcal

Υδατάνθρακες: 27,5 γρ.

Πρωτεΐνη: 8,5 γρ.

Λιπαρά: 9,9 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 3 γρ.

 Φυτικές Ίνες: 5,3 γρ.

 

Πλούσια σε Vit B, C, K & σελήνιο