ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ

Ελληνικη Σαλατα με κινόα

Υλικά για 2 άτομα:

Για τη σαλάτα

2/3 κούπας λευκή κινόα

1½ κούπα ζωμό λαχανικών

8 ελιές κομμένες σε ροδέλες

½ ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη

10 ντοματίνια ψιλοκομμένα

1 χούφτα φρέσκια ρίγανη (ή άλλο μυρωδικό ψιλοκομμένο)

1 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι & πιπέρι

 

 

Εκτέλεση:

Ξεπλένουμε την κινόα με άφθονο νερό. Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε την κινόα με το ζωμό λαχανικών και μόλις πάρει μία βράση, κατεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει, χωρίς να ανακατεύουμε, για περίπου 10-12 λεπτά ή μέχρι η κινόα απορροφήσει όλα τα υγρ.α

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κινόα, με το ελαιόλαδο, με τα ντοματίνια, τις ελιές, την πιπεριά, το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε. Χωρίζουμε σε δύο πιάτα και γαρνίρουμε με φρέσκια ρίγανη.

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/2 συνταγής)

Ενέργεια: 332 kcal

Υδατάνθρακες: 44.5 γρ.

Πρωτεΐνη: 11.2 γρ.

Λιπαρά: 11.1 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 3.1 γρ.

Φυτικές Ίνες: 3.7 γρ.