ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΑΠΟ ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

Ζυμαρικά από ρεβίθια με πεστο πιπεριας

Υλικά για 3 μερίδες:

250 γρ. ζυμαρικά από ρεβίθια

50 ml ελαιόλαδο

3 πιπεριές Φλωρίνης

30 γρ. κουκουνάρι

30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα (ή ρεγκάτο light)

¼ κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου

αλάτι & πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας. Πλένουμε τις πιπεριές και σε ηλεκτρική σχάρα σε υψηλή φωτιά ή στο φούρνο στους 220 βαθμούς ψήνουμε μέχρι η φλούδα των πιπεριών να αρχίσει να καίγεται. Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και ξεφλουδίζουμε, αφαιρώντας και το κοτσάνι και τα σπόρια. Σε πολυκοπτικό μηχάνημα αλέθουμε πολύ καλά τις πιπεριές, το ελαιόλαδο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να πάρουμε μία σάλτσα πέστο με την επιθυμητή σύσταση. Αναμειγνύουμε τη σάλτσα πέστο με τα μακαρόνια και γαρνίρουμε προαιρετικά με κουνουνάρι ή και τριμμένο τυρί.

 

Ανά μερίδα (1/3 συνταγής)

Ενέργεια: 421 kcal

Υδατάνθρακες: 49,5 γρ.

Πρωτεΐνη: 15,9 γρ.

Λιπαρά: 19,9 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 4,3 γρ.

Φυτικές Ίνες: 7,4 γρ.

 

Πλούσια σε ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, φυλλικό οξύ & φυτικές ίνες