ΧΟΥΜΟΥΣ ΑΠΟ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ

Χούμους κουρκουμά (GF, LF, V)

Υλικά (για 1 μικρό μπολ):

Για το χουμους

200 γρ. βρασμένα φασόλια ή γίγαντες με τα υγρά τους

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

λίγο ξύσμα λεμονιού

2  κ.σ. ταχίνι

½ κ.γ. σκόνη σκόρδου

2 κ.σ. κουρκουμά

60 ml νερό

1 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

 

Για τις ψητές τορτίγιες

2 τορτίγιες

αλάτι

Εκτέλεση:

Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι το μείγμα μας να έχει τη σύσταση αλοιφής. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο έξτρα ζωμό από τα βρασμένα ρεβίθια (ή νερό). Γαρνίρουμε με έξτρα κουρκουμά. Κόβουμε τις τορτίγες σε τρίγωνα, τις αλατίζουμε και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Γαρνίρουμε με έξτρα κουρκουμά και φρέσκα μυρωδικά.

 

Aνά τορτίγια με 30 γρ. χούμους

Ενέργεια: 185 kcal

Υδατάνθρακες: 30,1 γρ.

Πρωτεΐνη: 9,8 γρ.

Λιπαρά: 4,2 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 1,3 γρ.

Φυτικές Ίνες: 2,8 γρ.