ΨΩΜΑΚΙΑ ΑΤΜΟΥ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

Ψωμακια ατμού με σπανάκι

Για τα ψωμάκια ατμού με σπανάκι (περίπου 12)

500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%

200 ml νερό

60 γρ. ζάχαρη

9 γρ. (1 φακελάκι) ξηρή μαγιά

1 κ.γ. baking powder

1 μεγάλη χούφτα φρέσκο ή κατεψυγμένο σπανάκι

60 ml γάλα 1,5%

αλάτι

 

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το νερό μέχρι να διαλυθεί το γιαούρτι.
  • Σε φούρνο μικροκυμμάτων ή με μπρικάκι ζεσταίνουμε μέχρι το μείγμα να γίνει χλιαρό (το δοκιμάζουμε με το δάχτυλο μας), προσοχή να μην κάψει γιατί θα καταστρέψει τη μαγιά. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη μαγιά. Αφήνουμε για 10 λεπτά τη μαγιά να ενεργοποιηθεί και να αφρίσει το μείγμα.
  • Σε άλλο μπρίκι ζεσταίνουμε το σπανάκι με το γάλα και πολτοποιούμε με ραβδομίξερ χειρός μέχρι να πάρουμε μία πηχτή πράσινη πάστα.
  • Στον κάδο του μίξερ με γάντζο ρίχνουμε το αλεύρι, το baking, αλάτι και προσθέτουμε το μείγμα γιαουρτιού με τη μαγιά και την πράσινη πάστα (ανάλογα με το πόσο πηχτή είναι η πάστα μπορεί να χρειαστεί λιγο αλεύρι παραπάνω, περίπου 1-2 χούφτες). Χτυπάμε για περίπου 15 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ελαφρώς λαδωμένο μπολ και αφήνουμε σκεπασμένη με μεμβράνη σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα.
  • Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 12 μπαλάκια και τα πλάθουμε στρογγυλά με το χέρι μας σε αλευρωμένη επιφάνεια. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά να φουσκώσουν.
  • Σε κατσαρόλα βράζουμε νερό και τοποθετούμε από πάνω τον ατμομάγειρα bamboo (ή άλλο ατμομάγειρα) στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Τοποθετούμε με απόσταση τα ψωμάκια, γιατί φουρκώνουν αρκετά και τα ψήνουμε για 18-20 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε για τα υπόλοιπα.
  • Γεμίζουμε με μπιφτέκια, φιλέτο κρέατος, ψάρι ή ότι άλλο θέλουμε

 

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά ψωμάκι

Ενέργεια: 166 kcal

Υδατάνθρακες: 31.5 γρ.

Πρωτεΐνη: 6.9 γρ.

Λιπαρά: 1.6 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 0,7 γρ.

Φυτικές Ίνες: 1,8 γρ.