VEGAN BURGER ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ

Vegan μπιφτέκια γλυκοπατάτας

Yλικά για 8 μπιφτέκια:
1 μέτρια γλυκοπατάτα

1 κούπα βρασμένα λευκά φασόλια

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ κούπα τριμμένη φρυγανιά

½ φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι

Λίγο ξύσμα λεμονιού

1 κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου

2 κ.σ. μουστάρδα
1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.σ. κουρκουμά

αλάτι & πιπέρι

 

Εκτέλεση
Κόβουμε τη γλυκοπατάτα στη μέση, τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον κουρκουμά με λίγο ελαιόλαδο για περίπου 6-7 λεπτά. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και με ένα πιρούνι ή ένα πολτοποιητή λαχανικών τα πατάμε μέχρι να γίνουν πολτός με μικρά κομμάτια. Σχηματίζουμε με τα χέρια μας 8 μπιφτέκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Εναλλακτικά ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά βάζοντας ελάχιστο ελαιόλαδο στον πάτο του τηγανιού.

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/8 συνταγής)
Ενέργεια: 189 kcal
Υδατάνθρακες: 22 γρ.
Πρωτεΐνη: 11.8 γρ.
Λιπαρά: 5.1 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 2.4 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4.8 γρ.