VEGAN BOLOGNESE

Vegan bolognese (LFV)

 

Υλικά (για 4 μερίδες):

400 γρ. ζυμαρικά ολικής αλέσεως

1 μέτριο κουνουπίδι

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

200 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια

350 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μείγμα ιταλικών μπαχαρικών

1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.γ. καστανή ζάχαρη

λίγο φρέσκο βασιλικό (προαιρετικά)

αλάτι & πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το κουνουπίδι, κρατάμε μόνο τα φουντάκια του, τα πλένουμε, τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από πολυκοπτικό μηχάνημα ώστε να μοιάζουν με ρύζι. Τα χτυπάμε 4-5 φορές κοφτά έτσι ώστε να μην αλεστούν πλήρως αλλά να ομοιάζουν με κόκκους ρυζιού και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τον πελτέ, τα μπαχαρικά, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να πιούνε τα υγρά τους. Προσθέτουμε το τριμμένο κουνουπίδι, τις λιαστές ντομάτες, τα ντοματάκια και το χυμό ντομάτας και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαγειρευτεί το κουνουπίδι για περίπου 15 λεπτά.  Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη. Βράζουμε τα μακαρόνια ολικής σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σερβίρουμε μακαρόνια με κιμά από κουνουπίδι και γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό.

 

Ανά μερίδα (1/4 συνταγής)

Ενέργεια: 441 kcal

Υδατάνθρακες: 77,5 γρ.

Πρωτεΐνη: 9,1 γρ.

Λιπαρά: 5,8 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 0,9 γρ.

Φυτικές Ίνες: 9,8 γρ.