ΚΡΥΑ ΠΟΛΕΝΤΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

Κρύα πολεντα με μοτσαρέλα, ντομάτα και βασιλικό

 

Yλικά για 16 τεμμάχια:

1¼ κούπας πολέντα

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

250 γρ. σάλτσα ντομάτας (ή ντομάτα στον τρίφτη)

100 γρ. μπάλα μοτσαρέλα χαμηλών λιπαρών

1/4 κούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

 

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε το ζωμό σε κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να σιγοβράζει προσθέτουμε την πολέντα και ανακατεύουμε διαρκώς σε χαμηλή φωτιά με ένα σύρμα για να μη δημιουργηθούν σβόλοι. Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο (έχει πήξει), γεμίζουμε φορμάκια για cupcakes ή muffins και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα μέχρι να παγώσει η πολέντα. Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με σάλτσα ντομάτας, ελαιόλαδο, φρέσκα φύλλα βασιλικού και τη μοτσαρέλα σε φετάκια. Προαιρετικά προσθέτουμε φρέσκο τριμμένο πιπέρι.

 

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά τεμμάχιο πολέντας

Ενέργεια: 81 kcal

Υδατάνθρακες: 9,9 γρ.

Πρωτεΐνη: 3,1 γρ.

Λιπαρά: 3,4 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 0,3 γρ.

Φυτικές Ίνες: 1 γρ.