FISH STICKS

fish sticks

Yλικά για 16 fish sticks:

1️⃣ 400 γρ. φιλέτο μπακαλιάρο χωρίς κόκκαλα

2️⃣ 3 αυγά

3️⃣ 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά

4️⃣ 1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό

5️⃣ 1 κ.σ. σκόνη αποξηραμένου κρεμμυδιού και 1/2 κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου

6️⃣ 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

7️⃣ 1/2 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι

8️⃣ 1/2 κούπα αλεύρι γ.ο.χ για πανάρισμα

9️⃣ 1 κ.σ. μουστάρδα

🔟 αλάτι

Για τη σάλτσα:

1️⃣ 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%

2️⃣ 1 τριμμένο καρότο

3️⃣ 2 κ.σ. κάπαρη ψιλοκομμένη

4️⃣ 1 χούφτα ψιλοκομμένο άνιθο

.

Εκτέλεση:

✅ Περνάμε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε πολυκοπτικό μηχάνημα και ρίχνουμε σε ένα μπολ.

✅ Προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι, πάπρικα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, 1 αυγό και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.

✅ Χωρίζουμε σε 16 μπαλάκια και πλάθουμε στικς με τα χέρια μας.

✅ Για το πανάρισμα θα χρειαστούμε 3 μπολ. Στο πρώτο βάζουμε το αλεύρι, στο δεύτερο χτυπάμε τα 2 αυγά με τη μουστάρδα και στο τρίτο την τριμμένη φρυγανιά με το θυμάρι.

✅ Περνάμε τα στικς πρώτα από το αλεύρι, τινάζουμε καλά, μετά από το μείγμα αυγών και τέλος από το μείγμα φρυγανιάς.

✅ Βάζουμε τα στικς σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 12-15 λεπτά.

Για τη σάλτσα:
✅ Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε.

.

Διατροφικές πληροφορίες μερίδα (3 fish sticks με σάλτσα):

Ενέργεια: 249 kcal

Υδατάνθρακες: 24.3 γρ.

Πρωτεΐνη: 28.8 γρ.

Λιπαρά: 6.2 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 1 γρ.

Φυτικές Ίνες: 1.5 γρ.