ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΚΑΡΑΜ ΜΑΣΑΛΑ

κοτόπουλο γκαράμ μασάλα

Yλικά για 4 μερίδες:

1️⃣ 600 γρ. φιλέτο κοτόπουλου χωρίς πέτσα

2️⃣ 1 κούπα ρύζι μπασμάτι

3️⃣ 1 κ.σ. Γκαράμ Μασάλα

4️⃣ 2 κούπες ζωμό λαχανικών

5️⃣ 1 κ.σ ελαιόλαδο

6️⃣ 1 κ.σ. μέλι

7️⃣ 1 κ.σ. σουσάμι

8️⃣ φρέσκο κόλιανδρο

9️⃣ αλάτι

.

Εκτέλεση:

✅ Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε λεπτές λωρίδες και ρίχνουμε το Γκαράμ Μασάλα και αλάτι.

✅ Σε αντικολλητικό τηγάνι ή wok ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε για 7-8 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί και να πάρει ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε το μέλι και το σουσάμι, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

✅ Σε ένα κατσαρολάκι φέρνουμε σε βρασμό το ζωμό, ρίχνουμε το ρύζι, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 15 περίπου λέπτά ή μέχρι να απορροφήσει όλο το ζωμό.

✅ Σερβίρουμε και προαιρετικά γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο.

.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής):

Ενέργεια: 445 kcal

Υδατάνθρακες: 39,6 γρ.

Πρωτεΐνη: 41,8 γρ.

Λιπαρά: 11,7 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 3,1 γρ.

Φυτικές Ίνες: 2 γρ.