ΟΜΕΛΕΤΑ ΤΟΣΤ

ομελέτα τοστ

 

Yλικά για 2 φέτες:

1️⃣ 2 φέτες ψωμί του τοστ

2️⃣ 2 αυγά

3️⃣ 2 φέτες τυρί χαμηλών λιπαρών

4️⃣ 1 μικρή κόκκινη πιπεριά

5️⃣ 1 μικρή πράσινη πιπεριά

6️⃣ 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο

7️⃣ αλάτι

.

Εκτέλεση:

✅ Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις πιπεριές. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά με το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι. Αλατίζουμε και σχηματίζουμε 2 τετράγωνα.

✅ Αφαιρούμε την ψίχα από τις 2 φέτες ψωμί, σχηματίζοντας 2 κενά τετράγωνα. Με τα τετράγωνα ψωμιού περικλείουμε τις πιπεριές.

✅ Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε πάνω από τις πιπεριές, μέσα στο τετράγωνο του ψωμιού και ψήνουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

✅ Προσθέτουμε τις 2 φέτες τυρί πάνω από τα αυγά και σκεπάζουμε με την ψίχα. Γυρνάμε και από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

.

Διατροφικές πληροφορίες ανά φέτα:

Ενέργεια: 205 kcal

Υδατάνθρακες: 24.3 γρ.

Πρωτεΐνη: 14.1 γρ.

Λιπαρά: 6.2 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 1 γρ.

Φυτικές Ίνες: 1.5 γρ.