ΑΛΜΥΡΑ GLUTEN FREE DONUTS

ΑΛΜΥΡΑ GLUTEN FREE DONUTS με λιαστή ντομάτα και γιαούρτι
Yλικά για 6 donuts:

1️⃣ 100 γρ. αλεύρι gluten free

2️⃣ 2 αυγά

3️⃣ 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

4️⃣ 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%

5️⃣ λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού

6️⃣ 1 κ.σ. ελαιόλαδο

7️⃣ 1 κ.σ. baking powder

8️⃣ 6 αποξηραμένες λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

9️⃣ αλάτι & πιπέρι

.

Εκτέλεση:

✅ Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γιαούρτι, τον πελτέ, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

✅ Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking, ψιλοκομμένα τα φύλλα βασιλικού, τη λιαστή ντομάτα.

✅ Ρίχνουμε το μείγμα των στερεών στο μείγμα των υγρών και ανακατεύουμε.

✅ Γεμίζουμε 6 θήκες σιλικόνης για donuts (ή αλλες θήκες σιλικόνης) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

.

Διατροφικές πληροφορίες ανά donut:

Ενέργεια: 152 kcal

Υδατάνθρακες: 22,5 γρ.

Πρωτεΐνη: 6,7 γρ.

Λιπαρά: 3,6 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 0,3 γρ.

Φυτικές Ίνες: 1 γρ.