ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΡΥΔΑΣ

Μπισκότα καρύδας

Yλικά για 20 μπισκότα:

1️⃣ 4 ασπράδια αυγού σε θερμοκρασία δωματίου
2️⃣ 3 κούπες τρίμμα άγλυκης καρύδας
3️⃣ 110 γρ. κρυσταλλική στέβια

.

Εκτέλεση:
✅ Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τα ασπράδια με τη στέβια μέχρι να αφρίσουν και να διαλυθεί τελείως η στέβια.

✅ Ρίχνουμε και την τριμμένη καρύδα και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ. Αφήνουμε για λίγη ώρα στην άκρη.

✅ Σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και με τη βοήθεια ενός μικρού scoop παγωτού ή κουταλιού σχηματίζουμε 20 μπισκότα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 24 λεπτά.

.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μπισκότο:

Ενέργεια: 67 kcal

Υδατάνθρακες: 0.8 γρ.

Πρωτεΐνη: 2.9 γρ.

Λιπαρά: 6.8 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 6.3 γρ.

Φυτικές Ίνες: 2.8 γρ.

.

ΚΑΡΥΔΑ

1️⃣ Προσφέρεται για διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες 😁

2️⃣ 30 γρ. αρκούν για να προσλάβουμε το 34% του μαγγανίου που χρειαζόμαστε ημερησίως 💪

3️⃣ Τα κορεσμένα λιπαρά οξέα που περιέχει είναι μεσαίας αλύσου και μπορεί να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους και στη μείωση της χοληστερίνης ‼️

.

ΣΤΕΒΙΑ

1️⃣ Η φυσική στέβια είναι 200-300 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη

2️⃣ Έχει σχεδόν μηδενικές θερμίδες

3️⃣ Σύμφωνα με τον FDA (Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων & Φαρμάκων) η μέτρια κατανάλωση στέβιας δε φαίνεται να έχει καμία βλαβερή επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό.

.

DIETSTORIES ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΡΥΔΑΣ

1️⃣ Έχουν λίγες θερμίδες

2️⃣ Είναι κατάλληλα για διαβητικούς ☺️

3️⃣ Λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη, λιπαρά οξέα και φυτικές ίνες χορταίνουν για πολύ ώρα 👍