ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΜΕ DRESSING ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΝΤΑΚΑΚΙ ΟΣΠΡΙΩΝ

Μαυρομάτικα με dressing μανταρινιού και ντακάκι οσπρίων

Υλικά για 4 μερίδες 👨‍🍳:
1️⃣ 250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
2️⃣ 3 μανταρίνια
3️⃣ 5 αποξηραμένα σύκα
4️⃣ 20 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
5️⃣ 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
6️⃣ 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
7️⃣ 1 κ.σ. φρέσκο ή αποξηραμένο θυμάρι

Ντακάκια Οσπρίων Ντουρουντους

.

Sauce:

1️⃣ 100 γρ. μανταρίνια

2️⃣ 1 κ.σ. μουστάρδα

3️⃣ 1 κ.σ. ελαιόλαδο

4️⃣ 1 κ.γ. κουρκουμά

5️⃣ 2 κ.σ. λιναρόσπορο

6️⃣ 2 κ.σ. μέλι

αλάτι

.

Εκτέλεση:
✅ Σε κατσαρόλα με βραστό νερό, ρίχνουμε τα μαυρομάτικα να πάρουν μία πρώτη βράση για περίπου 10-15 λεπτά.

✅ Τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε καλά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών, το θυμάρι, τα φασόλια και βράζουμε σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένο καπάκι για 60 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και αφήνουμε να στραγγίξουν.

✅ Κόβουμε τα μανταρίνια και τα αποξηραμένα σύκα σε κομματάκια. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα μαυρομάτικα με τα μανταρίνια, τα καρύδια, τα σύκα, αλατοπιπερώνουμε, γαρνίρουμε με το φρέσκο κρεμμύδι και προσθέτουμε τη σάλτσα που έχουμε απλά παρασκευάσει με χρήση ραβδομίξερ χειρός.

.

Ανά μερίδα (¼ συνταγής)
Ενέργεια: 314 kcal
Υδατάνθρακες: 55,7 γρ.
Πρωτεΐνη: 17 γρ.
Λιπαρά: 4,3 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 0,4 γρ.
Φυτικές Ίνες: 9,5 γρ.