ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΡΕΒΥΘΙΟΥ

Μπισκότα ρεβυθιού

Υλικά (για 8 μερίδες):

1 συσκευασία 3αλφα ρεβύθια χονδρά έτοιμα φυσικά!

50 γρ. νιφάδες βρώμης

3 κ.σ. σιρόπι αγαύης

1 κ.σ. baking powder

1 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου

1 κ.σ. σκόνη άγλυκου κακάο

1 κ.σ. λιναρόσπορο κοπανιστό

4 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

20 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας

 

 

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε το λιναρόσπορο στο χυμό πορτοκαλιού και αφήνουμε στην άκρη να απορροφήσει τα υγρά. Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε τη βρώμη μέχρι να γίνει αλεύρι. Αδειάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε, το baking, το κακάο, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα ρεβύθια έτοιμα φυσικά στο πολυκοπτικό και τα προσθέτουμε στο μείγμα της βρώμης. Ανακατεύουμε το βούτυρο αμυγδάλου με την αγαύη και προσθέτουμε στο μείγμα. Ρίχνουμε και τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύουμε και πλάθουμε με τα χέρια μας 8 μεγάλα μπισκότα (διαμέτρου 6-7 εκ.) πιέζοντας καλά σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165 βαθμούς για 12 λεπτά.

 

Διατροφική Ανάλυση ανά 1 μπισκότο

 Ενέργεια: 68 kcal

Υδατάνθρακες: 10,1 γρ.

Πρωτεΐνη: 4,1 γρ.

Λιπαρά: 2,2 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 0,9 γρ.

Φυτικές Ίνες: 1,1 γρ.