ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ!! 🔝🔝
.
Με τη βοήθεια της αγαπημένης μας @steviaparana !! 🙏🙏
.
👩‍🍳
Για το μπισκότο σαβαγιάρ:
✅ 100 γρ. κρυσταλλική STEVIA PARANA 1:1
✅ 4 αυγά
✅ 125 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
✅ 1 κ.σ. corn flour
✅ 2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
.
Για την κρέμα:
✅ 60 γρ. άχνη Stevia Parana 1:1
✅ 200 γρ. κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής 35%
✅ 200 γρ. τυρί κρέμα light
✅ 100 ml καφέ εσπρέσο
✅ 50 ml λικέρ καφέ ή brandy
.
Για το σερβίρισμα:
✅ 20 γρ. κακάο σε σκόνη 1% λιπαρά STEVIA PARANA
✅ 40 γρ. μαύρη κουβερτούρα
.

Εκτέλεση:
Για το μπισκότο (σαβαγιάρ):
1️⃣ Χωρίζουμε κρόκους από ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια με μίξερ χειρός μέχρι να πάρουμε μία σφιχτή μαρέγκα, ρίχνουμε σταδιακά τη μισή Stevia Parana (50 γρ.), χτυπάμε για λίγο ακόμα μέχρι να ενσωματωθεί.
2️⃣ Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη στέβια και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν.
3️⃣ Σε ένα τρίτο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το corn flour και το αλάτι. Ρίχνουμε τη μαρέγκα σταδιακά μέσα στο μπολ με τα αυγά ανακτεύοντας με μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν τα δύο μείγματα.
4️⃣ Ρίχνουμε σε δόσεις το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά με μαρίζ. Χωρίζουμε το μείγμα σε 3 φόρμες ή τσέρκια με λαδόκολλα διαμέτρου περίπου 18 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 12-15 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
.
Για την κρέμα:
1️⃣ Με μίξερ χειρος χτυπάμε παγωμένη την κρέμα γάλακτος με την άχνη Stevia Parana μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγυ. Βάζουμε στο ψυγείο.
2️⃣ Με σύρμα ή με μίξερ χειρός αφρατεύουμε το τυρί κρέμα, με τη βανίλια και το μισό λικέρ (25 ml).
3️⃣ Ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας απαλά με μαρίζ.
.
Για το τιραμισού:
1️⃣ Σε ένα ρηχό πιάτο ανακατεύουμε τον καφέ με το άλλο μισό λικέρ και βουτάμε για δευτερόλεπτα τα 3 μπισκότα σαβαγιάρ.
2️⃣ Στο τσέρκι που φτιάξαμε το μπισκότο, βάζουμε λαδόκολλα, τοποθετούμε την πρώτη στρώση μπισκότου, ξύνουμε λίγη κουβερτούρα. Με κουτάλι απλώνουμε το 1/3 της κρέμας πάνω από το μπισκότο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δύο φορές, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.
3️⃣ Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με κακάο και κουβερτούρα και σερβίρουμε.

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά κομμάτι (1/12 συνταγής= 60 γρ.)

Ενέργεια: 181 kcal

Υδατάνθρακες: 13.8 γρ.

Πρωτεΐνη: 6.9 γρ.

Λιπαρά: 13.1 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 8.1 γρ.

Φυτικές Ίνες: 2.9 γρ.