HEALTHY CAKE ΚΙΝΟΑΣ ΜΕ FROSTING ΚΑΣΤΑΝΟΥ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Αν σας έλεγαν ότι η κινόα, ο δημοφίλης σπόρος με τα αμέτρητα οφέλη για τον οργανισμό μας, γίνεται το τέλειο υλικό για ένα γευστικότατο και υγιεινό γλυκό θα το πιστεύατε; Δύσκολα, έτσι;

Κι όμως σήμερα σας προτείνουμε μια ελαφριά και άκρως λαχταριστή συνταγή για κέικ φτιαγμένο από κινόα, αμύγδαλο και σοκολάτα. Δοκιμάστε το!

Υλικά

Για το κέικ κινόας

1️⃣ 1 ½ κούπα μαγειρεμένη κινόα
2️⃣ 200 γρ. αποξηραμένους χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
3️⃣ 4 κ.σ. λάδι καρύδας
4️⃣ 2 αυγά
5️⃣ 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
6️⃣ 3 κ.σ. corn flour
8️⃣ 3 κ.σ. σκόνη άγλυκου κακάο
9️⃣ 1 κ.σ. baking powder
Λίγο αλάτι

Για το frosting:

1️⃣ 40 ml φυτικό γάλα
2️⃣ 80 γρ. μαύρη σοκολάτα
3️⃣ 10 μπισκότα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΠΤΙ-ΜΠΕΡ – Με αλεύρι ολικής άλεσης & μαύρη σοκολάτα
4️⃣ 80 γρ. βρασμένα κάστανα
5️⃣ 2-3 έξτρα τριμμένα κάστανα για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κέικ κινόας:

✅ Μουλιάζουμε τους χουρμάδες για 10 λεπτά σε βραστό νερό, τους σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
✅ Σε βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε τους χουρμάδες, το λάδι καρύδας, τη βανίλια και χτυπάμε με ραβδομπλέντερ χειρός.
✅ Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το corn flour, το bakingpowder, το κακάο, αλάτι, ρίχνουμε στο μείγμα χουρμάδων και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
✅ Προσθέτουμε την κινόα και ανακατεύουμε.
✅ Αδειάζουμε σε τσέρκι, στρώνουμε με ένα κουτάλι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 25 λεπτά.

Frosting κάστανου:

✅ Λιώνουμε την σοκολάτα, την ρίχνουμε σε ένα μπόλ μαζί με τα βρασμένα κάστανα και το γάλα και χτυπάμε με ραβδομπλέντερ χειρός. Σπάμε σε μικρά κομματάκια και ρίχνουμε στο μείγμα 4 από τα 10 μπισκότα, ανακατεύουμε με κουτάλι, απλώνουμε το frosting πάνω από το κέικ κινόας και βυθίζουμε τα υπόλοιπα 6 μπισκότα σπασμένα σε μεγαλύτερα κομμάτια.

✅ Γαρνίρουμε με το έξτρα τριμμένο κάστανο.

Διατροφικές πληροφορίες ανά κομμάτι (1/12 συνταγής)

Ενέργεια: 176 kcal
Υδατάνθρακες: 24.3γρ.
Πρωτεΐνη: 4.9 γρ.
Λιπαρά: 7.2 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 3.7 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4.2 γρ.