ΚΕΙΚ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ

Κεικ μπισκοτου με σοκολατα χωρις ψησιμο

Δύο μεγάλες αγάπες μικρών και μεγάλων συνδυάζονται σε ένα κεικ. Μπισκότο και σοκολάτα «συναντιούνται» σε αυτό το λαχαριστό κεικ μπισκοτου μαζί με τα θρεπτικά αμύγδαλα και τη μυρωδάτη κανέλα μάς χαρίζουν ένα λαχταριστό επιδόρπιο που θα κατανικήσει τη λαχτάρα μας για γλυκό!

Υλικά για 10 μερίδες:

1️⃣ 21 μπισκότα Μιράντα
2️⃣ 120 ml γάλα 1,5%
3️⃣ 5 κ.σ. αλεύρι αμυγδάλου (ή τριμμένα αμύγδαλα)
4️⃣ 1 κ.σ. σκόνη άγλυκου κακάο
5️⃣ 90 γρ. μαύρη σοκολάτα (65% κακάο)
6️⃣ 1 κ.σ. μέλι
7️⃣ 1/2 κ.γ. τριμμένη κανέλα
8️⃣ 30 γρ. αμύγδαλα λεπτοκομμένα
λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

✅ Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, το κακάο, το μέλι, την τριμμένη κανέλα, και λίγο πριν έρθουν σε βρασμό, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα την μαύρη σοκολάτα σε κομματάκια, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει με τη ζέστη του μείγματος και προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου.
✅ Σε μακρόστενη φόρμα για κείκ στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, στρώνουμε στον πάτο 7 μπισκότα στη σειρά και ρίχνουμε λίγο από το σοκολατένιο μείγμα μέχρι να σκεπαστεί η πρώτη στρώση. Στρώνουμε άλλα 7 μπισκότα, καλύπτουμε και την δεύτερη στρώση με το μείγμα σοκολάτας και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για την τρίτη στρώση.
✅ Ρίχνουμε από πάνω τα λεπτοκομμένα αμύγδαλα και καλύπτουμε με όσο μείγμα σοκολάτας μας έχει μείνει.
✅ Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4-6 ώρες και συντηρούμε στην κατάψυξη.

Διατροφικές πληροφορίες ανά κομμάτι (1/10 συνταγής):

Ενέργεια: 145 kcal
Υδατάνθρακες: 21.3γρ.
Πρωτεΐνη: 3.8 γρ.
Λιπαρά: 6.7 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 3.1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1.1 γρ.