ΧΟΥΜΟΥΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΨΩΜΙ

Φτιάξτε ένα κρεμώδες και απολαυστικό spread από παντζάρι και συνοδεύστε τα σνακ ή τα κυρίως πιάτα σας. Βελούδινο και ελαφρύ χούμους από παντζάρια, ταχίνι και ρεβίθια και μια ιδιαίτερη πρόταση σερβιρίσματος σε γερμανικό ψωμί και κατσικίσιο τυρί.

Υλικά για 6 μερίδες:

1️⃣ 6 φέτες ψωμί Γερμανικού τύπου Παπαδοπούλου

2️⃣ 180 γρ. κατσικίσιο τυρί

3️⃣ 50 γρ. ρόκα

4️⃣3 κ.σ. κολοκυθόσπορο για γαρνίρισμα

5️⃣ λίγα εξτρά βρασμένα ρεβίθια για γαρνίρισμα

Για το χούμους παντζαριού:

1️⃣ 150 γρ. βρασμένα ρεβίθια (περίπου 100 γρ. ρεβίθια με 50 γρ. από τον ζωμό τους)

2️⃣ 1 βρασμένο βολβό παντζαριού

3️⃣ 2 κ.σ. ταχίνι

4️⃣ 1 κ.σ. ελαιόλαδο

5️⃣¼ κ.γ. κύμινο

6️⃣ ½ σκελίδα σκόρδο

7️⃣ χυμό από ½ λεμόνι

8️⃣ λίγο ξύσμα λεμονιού

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

✅ Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε όλα τα υλικά του χούμους μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
✅ Αλείφουμε τις φέτες ψωμιού Γερμανικού τύπου Παπαδοπούλου με το χούμους παντζαριού. Γαρνίρουμε με κατσικίσιο τυρί, ρόκα, λίγα ρεβίθια και κολοκυθόσπορο.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα 1/6 συνταγής

Ενέργεια: 267 kcal

Υδατάνθρακες: 36.4 γρ.

Πρωτεΐνη: 14.8 γρ.

Λιπαρά: 8.1 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 2.7 γρ.

Φυτικές Ίνες: 6.6 γρ.

Η διατροφική αξία του παντζαριού

Είναι εξαιρετική πηγή νιτρικών ιόντων που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος αυξάνοντας την αθλητική απόδοση.

Είναι σημαντική πηγή φυλλικού οξέος, καλίου, μαγγανίου και βιταμινών Α και D.

Βοηθούν στην φυσική αποτοξίνωση του οργανισμού προάγοντας την αποβολή τοξινών μέσω της διούρησης.

Είναι μέσα στο top 10 των τροφίμων με την υψηλότερη αντιοξειδωτική δράση.