Φτιάξτε ένα κρεμώδες και απολαυστικό spread από παντζάρι και συνοδεύστε τα σνακ ή τα κυρίως πιάτα σας. Βελούδινο και ελαφρύ χούμους από παντζάρια, ταχίνι και ρεβίθια και μια ιδιαίτερη πρόταση σερβιρίσματος σε γερμανικό ψωμί και κατσικίσιο τυρί.
Υλικά για 6 μερίδες:
1️⃣ 6 φέτες ψωμί Γερμανικού τύπου Παπαδοπούλου
2️⃣ 180 γρ. κατσικίσιο τυρί
3️⃣ 50 γρ. ρόκα
4️⃣3 κ.σ. κολοκυθόσπορο για γαρνίρισμα
5️⃣ λίγα εξτρά βρασμένα ρεβίθια για γαρνίρισμα
Για το χούμους παντζαριού:
1️⃣ 150 γρ. βρασμένα ρεβίθια (περίπου 100 γρ. ρεβίθια με 50 γρ. από τον ζωμό τους)
2️⃣ 1 βρασμένο βολβό παντζαριού
3️⃣ 2 κ.σ. ταχίνι
4️⃣ 1 κ.σ. ελαιόλαδο
5️⃣¼ κ.γ. κύμινο
6️⃣ ½ σκελίδα σκόρδο
7️⃣ χυμό από ½ λεμόνι
8️⃣ λίγο ξύσμα λεμονιού
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
✅ Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε όλα τα υλικά του χούμους μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
✅ Αλείφουμε τις φέτες ψωμιού Γερμανικού τύπου Παπαδοπούλου με το χούμους παντζαριού. Γαρνίρουμε με κατσικίσιο τυρί, ρόκα, λίγα ρεβίθια και κολοκυθόσπορο.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα 1/6 συνταγής
Ενέργεια: 267 kcal
Υδατάνθρακες: 36.4 γρ.
Πρωτεΐνη: 14.8 γρ.
Λιπαρά: 8.1 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 2.7 γρ.
Φυτικές Ίνες: 6.6 γρ.
Η διατροφική αξία του παντζαριού
Είναι εξαιρετική πηγή νιτρικών ιόντων που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος αυξάνοντας την αθλητική απόδοση.
Είναι σημαντική πηγή φυλλικού οξέος, καλίου, μαγγανίου και βιταμινών Α και D.
Βοηθούν στην φυσική αποτοξίνωση του οργανισμού προάγοντας την αποβολή τοξινών μέσω της διούρησης.
Είναι μέσα στο top 10 των τροφίμων με την υψηλότερη αντιοξειδωτική δράση.