ΠΟΛΥΚΑΡΠΑ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ

Πολυκαρπα Κριτσινια

Back to school 👦📚✏️με το ιδανικό σνακ για μικρούς και μεγάλους! Τι καλύτερο από υγιεινά, πεντανόστιμα & σπιτικά πολυκαρπα κριτσινια. Το Πολύκαρπο Αλεύρι  αποτελεί συνδυασμό κίτρινου και λευκού αλεύρι σίτου, στον οποίο έχουν προστεθεί 5 διαφορετικοί σπόροι: σίκαλης, βρώμης, ηλιόσπορου, σιταριού και κριθαριού. Έτσι αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών (12,8 γρ./ 100 γρ.) και φυτικών ινών (4,5 γρ./ 100 γρ.).
.
Υλικά για περίπου 20 κριτσινια:
1️⃣ 300 γρ. αλεύρι πολύκαρπο Μύλοι Αγίου Γεωργίου
2️⃣ 50 γρ. ελαιόλαδο
3️⃣ 1 κ.σ. μέλι 🍯
4️⃣ 130 ml νερό
5️⃣ 1 κ.γ. baking powder
½ κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση:

✅ Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη ζύμη. Χωρίζουμε σε περίπου 20 μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε λαδόκολλα με τα δάχτυλα μας σχηματίζοντας μακρόστενα μπαστουνάκια.
✅ Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Όταν κρυώσουν αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο.

.
Διατροφικές πληροφορίες ανά κριτσινι (1/20 συνταγής):

Ενέργεια: 83 kcal

Υδατάνθρακες: 11 γρ.

Πρωτεΐνη: 2,2 γρ.

Λιπαρά: 3,1 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 0,4 γρ.

Φυτικές Ίνες: 1,2 γρ.

.

Extra Tips:

✅ Συνοδεύστε τα πολυκαρπα κριτσινια με μια πηγή πρωτεΐνης όπως τυρί χαμηλών λιπαρών, αυγό, Cottage cheese, γιαούρτι έτσι ώστε να παραμείνετε χορτάτοι για περισσότερη ώρα. ⏱

✅ Όταν έχετε πρωτεϊνικό φαγητό (κοτόπουλο, ψάρι, μπιφτέκια, φιλέτα κρέατος) αντί για ρύζι ή πατάτα ή μακαρόνια πλαισιώστε με σαλάτα & 2 Πολυκαρπα Κριτσινια 😋

 

Για περισσότερες ιδέες για συνταγές με κριτσίνια, πατήστε εδώ.