ΚΑΡΥ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ

Μερίδες Συνταγής: 4

Υλικά:
  • 450 γρ. καθαρισμένη κολοκύθα σε κομμάτια των 2 εκατοστών
  • 30 γρ. τζίντζερ φρέσκο καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά λεπτά στικς
  • 2 μικρά ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή πιπεριά chili ή λίγη σκόνη chili
  • 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας
  • ½ κ.γ. σιναπόσπορος
  • 1 κ.γ. σκόνη κάρυ
  • ½ κ.γ. κουρκουμάς
  • 200 γρ. τοματίνια
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 400 γρ. γάλα καρύδας light
  • 400 γρ. Ρεβίθια βρασμένα
  • αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
  1. Σε ένα wok ή μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι καρύδας και μόλις κάψει προσθέτουμε το τζίντζερ, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά chili και χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά.
  2. Μόλις τα συστατικά πάρουν χρυσαφί χρώμα προσθέτουμε τη σκόνη κάρυ, τον κόλιανδρο, τον κουρκουμά και το σιναπόσπορο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε τακτικά και αφήνουμε μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν πολύ.
  3. Με ένα μπλέντερ χτυπάμε τα τοματίνια, και τη ζάχαρη και προσθέτουμε το μείγμα στο wok μαζί με το γάλα καρύδας. Ανεβάζουμε τη φωτιά και μόλις πάρουν τα υλικά μας μία βράση, σκεπάζουμε το wok και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά. Ελέγχουμε τακτικά και ανακατεύουμε.
  4. Μετά τα 45 λεπτά, αφήνουμε για άλλα 15 λεπτά το κάρυ μας χωρίς καπάκι να βράζει σε χαμηλή φωτιά.
  5. Γαρνίρουμε το πιάτο μας με φρέσκο κόλιανδρο και συνοδεύουμε με ψωμάκια νάαν ή με ρύζι.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

Ενέργεια: 319 kcal

Υδατάνθρακες: 32 γρ.

Πρωτεΐνη: 13 γρ.

Λιπαρά: 16 γρ.

Φυτικές Ίνες: 9.7 γρ.

Καλή όρεξη!!

 

Δημητρούλης Μάνος, Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου,

Msc Αθλητικής Διατροφής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Comments are closed.