ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΓΕΜΙΣΗΣ

Μερίδες Συνταγής: 2

Υλικά:
  • 2 μεγάλες φέτες ψωμί (40 γρ. η μία)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη (ή σκόνη αποξηραμένου σκόρδου)
  • 4 κ.σ. γέμιση από γαλοπούλα (κάστανο, κουκουνάρι, κρουτόν, ξηροί καρποί..)
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση:
  1. Αλείφουμε τις φέτες ψωμί με το σκόρδο και το λάδι και τις τοποθετούμε στην πάνω σχάρα στο φούρνο σε δυνατή θερμοκρασία στο γκρίλ για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  2. Αφαιρούμε το ψωμί από το φούρνο και προσθέτουμε τη γέμιση ομοιόμορφα. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

Ενέργεια: 218 kcal

Υδατάνθρακες: 28 γρ.

Πρωτεΐνη: 5 γρ.

Λιπαρά: 9 γρ.

Φυτικές Ίνες: 0.4 γρ.

Καλή όρεξη!!

Δημητρούλης Μάνος, Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου,

Msc Αθλητικής Διατροφής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Comments are closed.