Μερίδες Συνταγής: 2
Υλικά:
- 3 βολβοί παντζαριού
- σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τους βολβούς σε λεπτά φετάκια με ένα μαντολίνο.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις φέτες παντζαριού με ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και λίγη σκόνη σκόρδου και αφήνουμε στην άκρη για 15-20 λεπτά.
- Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολητικό χαρτί και απλώνουμε τα φετάκια σε μία στρώση χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα για 45-50 λεπτά περίπου ή μέχρι οι άκρες τους να αρχίζουν να γυρίζουν.
- Όταν είναι έτοιμα αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και να γίνουν τραγανά.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Ενέργεια: 180 kcal
Υδατάνθρακες: 12.1 γρ.
Πρωτεΐνη: 2.1 γρ.
Λιπαρά: 14 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3.6 γρ.
Καλή όρεξη!!
Δημητρούλης Μάνος, Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου,
Msc Αθλητικής Διατροφής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου