ΤΣΙΠΣ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ

Μερίδες Συνταγής: 2

Υλικά:
  • 3 βολβοί παντζαριού
  • σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση:
  1. Κόβουμε τους βολβούς σε λεπτά φετάκια με ένα μαντολίνο.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις φέτες παντζαριού με ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και λίγη σκόνη σκόρδου και αφήνουμε στην άκρη για 15-20 λεπτά.
  3. Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολητικό χαρτί και απλώνουμε τα φετάκια σε μία στρώση χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα για 45-50 λεπτά περίπου ή μέχρι οι άκρες τους να αρχίζουν να γυρίζουν.
  4. Όταν είναι έτοιμα αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και να γίνουν τραγανά.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

Ενέργεια: 180 kcal

Υδατάνθρακες: 12.1 γρ.

Πρωτεΐνη: 2.1 γρ.

Λιπαρά: 14 γρ.

Φυτικές Ίνες: 3.6 γρ.

Καλή όρεξη!!

Δημητρούλης Μάνος, Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου,

Msc Αθλητικής Διατροφής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Comments are closed.