Μέτρηση Βασικού Μεταβολισμού

Η μέτρηση του Βασικού Μεταβολισμού είναι εύκολη και γρήγορη. Απλά αναπνέεται κανονικά μέσα από μία μάσκα για 10-15 λεπτά. Στο τέλος του τεστ θα μάθετε το ακριβές ποσό των θερμίδων που το σώμα σας καταναλώνει καθημερινά. Κάτά αυτό τον τρόπο θα γνωρίζετε κατά πόσο οι μεταβολικές σας λειτουργίες κινούνται σε φυσιολογικά επίπεδα. Το πρόγραμμα διατροφής έτσι μπορεί να είναι πλήρως εξατομικευμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά.

Επιπλέον, μετά από μια προσπάθεια για απώλεια βάρους ή για ρύθμιση του μεταβολισμού μπορούμε να γνωρίζουμε που βρίσκονται οι μεταβολικές μας καύσεις για να διαχειριστούμε ένα πρόγραμμα συντήρησης.

Μέτρηση Σύστασης Σώματος

Σε μια προσπάθεια για απώλεια βάρους ή για βελτίωση της εικόνας του σώματος και του μεταβολισμού είναι σημαντικό να παρακολουθούμε τις αλλαγές στη σύσταση του σώματος. Στην πρώτη συνεδρία και κάθε 2 ή 3 εβδομάδες πραγματοποιούνται μετρήσεις σωματικού λίπους, άλιπης μάζας σώματος και ποσοστού υγρών. Οι μετρήσεις γίνονται με τη μέθοδο της βιοηλεκτρικής εμπέδησης με χρήση ηλεκτροδίων. Κατά αυτόν τον τρόπο τα αποτελέσματα που βλέπουμε στη ζυγαριά ή εικάζουμε μέσω της παρατήρησης του σώματος μεταφράζονται σε πραγματικές μεταβολές στα συστατικά του ανθρωπίνου σώματος.