ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ

Yλικά για 2 μερίδες: 

  • 180 γρ. γλυκοπατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε τριγωνάκια 1,5 εκ. 
  • 12 λαχανάκια βρυξελλών 
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • ½ κ.γ. σκόνη κάρυ 
  • αλάτι & πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα σουρώνουμε.  
  • Σε καλαμάκια για σουβλάκι περνάμε εναλλάξ λαχανάκια Βρυξελλών και κομμάτια γλυκοπατάτας.  
  • Σε ένα μικτό μπολ αναμειγνύμουμε το ελαιόλαδο με το κάρυ, αλάτι και πιπέρι και με ένα πινέλο αλοίφουμε τα καλαμάκια λαχανικών.  
  • Σε ηλεξτρική ψηστιέρα ή σε τηγάνι με γραμμές ψήνουμε σε υψηλή φωτιά για πέντε λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι τα λαχανικά να πάρουν χρώμα και στη συνέχεια μεταφέρουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.  
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά μέχρι να ψηθούν και να μαλακώσουν τα λαχανικά. 
  • Πλαισιώνουμε με σάλτσα γιαουρτιού ή με μουστάρδα.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (½ συνταγή): 

  • Ενέργεια: 186 kcal 
  • Υδατάνθρακες: 28.3 γρ. 
  • Πρωτεΐνη: 5.3 γρ. 
  • Λιπαρά: 7.3 γρ. 
  • Κορεσμένα λιπαρά: 1.9 γρ. 
  • Φυτικές Ίνες: 7 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.