ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΡΑΓΟΥ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ

Μερίδες Συνταγής: 4

Υλικά: 
  • 400 γρ. Μοσχάρι φιλέτο άπαχο κομμένο σε κομμάτια 3 εκατοστών
  • 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 40 ml κονιάκ
  • ½ λίτρο ζωμός κοτόπουλου
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 φύλλα φασκόμηλο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 10 κάστανα
  • αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χαράζουμε και βράζουμε τα κάστανα για 30 λεπτά και στη συνέχεια τα ψήνουμε για ακόμα λίγα λεπτά σε ψηστιέρα, στα κάρβουνα ή στο φούρνο. Τα καθαρίζουμε προσπαθώντας να κρατήσουμε μεγάλα κομμάτια χωρίς να θρυμματιστούν.
  • Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα ή τηγάνι με καπάκι αφήνουμε μία κ.σ. ελαιόλαδο να κάψει. Στεγνώνουμε καλά τα κομμάτια μοσχαριού, τα αλατοπιπερώνουμε και τα σωτάρουμε στο καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Αφαιρούμε τα κομμάτια μοσχαριού και στο ίδιο σκεύος σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το φύλλο δάφνης με μία κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Μόλις τα κρεμμύδια μαλακώσουν σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, το μοσχάρι και τα καρότα. Μόλις πάρουν μία βράση χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και με κλειστό καπάκι σιγομαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά (ή μέχρι το μοσχάρι και τα καρότα να γίνουν πολύ μαλακά).
  • Προσθέτουμε τα κάστανα και το φασκόμηλο και αφήνουμε για 3 λεπτά. Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και σερβίρουμε το ραγού σε πύλινο σκεύος.

Για περισσότερες συνταγές με μοσχάρι, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα:

  • Ενέργεια: 294 kcal
  • Υδατάνθρακες: 21 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 32.5 γρ.
  • Λιπαρά: 7.8 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 1.8 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.