SCRAMBLED EGGS ΜΕ ΚΙΝΟΑ

Για 2 μερίδες θα χρειαστούμε🧑‍🍳:

1️⃣ 4 αυγά

2️⃣ 1 κούπα κινόα

3️⃣ 2 κούπες φρέσκο σπανάκι

4️⃣ 1 κ.σ. ελαιόλαδο

5️⃣ αλάτι & πιπέρι

.
Εκτέλεση:
✅ Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κινόα, προσθέτουμε 2 κούπες νερό, αλατίζουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 12 λεπτά ή μέχρι να εξαντληθούν τα υγρά. Αφήνουμε στην άκρη.

✅ Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ.

✅ Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και με τη βοήθεια μιας μαρίζ σιλικόνης, σπρώχνουμε το μείγμα των αυγών από τις άκρες του τηγανιού προς το κέντρο. Ο χώρος που αδειάζει στο τηγάνι καλύπτεται αυτόματα από το υπόλοιπο αυγό που δεν έχει ακόμα μαγειρευτεί. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να πήξουν τα αυγά μας χωρίς όμως να πάρουν χρώμα.

✅ Προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι την κινόα, το σπανάκι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε γαρνίροντας προαιρετικά με έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Ενέργεια: 343 kcal
Υδατάνθρακες: 32.8 γρ.
Πρωτεΐνη: 26.9 γρ.
Λιπαρά: 7.6 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 1.1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4.5 γρ.
.

ΑΥΓΑ-ΣΠΑΝΑΚΙ-ΚΙΝΟΑ:

Ο τέλειος συνδυασμός:

1️⃣ Για να πάρετε το 50% των αμινοξέων που χρειάζεστε ημερησίως💪

2️⃣ Γεύμα πλούσιο σε φυτικές ίνες 🌱

3️⃣ Ιδανικό για να χορτάσετε σε περίοδο δίαιτας 😊

4️⃣ Εξαιρετική σύσταση για μετασκησιακό γεύμα 🏃‍♂️

5️⃣ 3 υπερτροφές για εγκύους 🤰

6️⃣ Πλούσιο στα αντιοξειδωτικά λουτεΐνη και ζεαξανθίνη

.

✅ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΣΕΤΕ ΤΟ ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΠΗΓΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ C ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 4 ΦΟΡΕΣ 💪

✅ Μπορείτε να έχετε βρασμένη την κινόα εκ των πρωτέρων για να έχετε το πιάτο έτοιμο σε 5 λεπτά. ⏱

✅ Μπορείτε να το καταναλώνετε και σαν πρωινό ☀️ή βραδινό 🌙.