CHEESECAKE CUPS ΜΕ HEALTHY SALTED CARAMEL ΚΑΙ DIGESTIVE ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

Cheesecake cups με healthy salted caramel και digestive χωρίς ζάχαρη

Ξέρατε ότι μπορείτε να φτιάξετε το πιο νόστιμο cheesecake μέσα σε… γυάλινα κουπάκια; Και όχι μόνο αυτό, αλλά να το συνοδεύσετε με αλμυρή καραμέλα και να σας προσφέρει και σούπερ ενέργεια;

Το πιο κρεμώδες και καραμελένιο cheesecake σάς προτείνουμε σήμερα και ευχόμαστε να το απολαύσετε όσο και εμείς!

Υλικά για 6 μερίδες:

Για τη βάση:

1️⃣ 6 μπισκότα Παπαδοπούλου Digestive χωρίς ζάχαρη
2️⃣ 2 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου
3️⃣ 1 κ.γ. μέλι

Για την κρέμα:

1️⃣ 200 γρ. τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
2️⃣ 2 κ.σ. μέλι

Για τη healthy salted caramel:

Yλικά 1 βάζο (χρησιμοποιούμε 6 κ.σ. για τη συνταγή):

1️⃣ 60 ml ρόφημα αμυγδάλου ή φουντουκιού (ή γάλα 1,5%)
2️⃣ 80 γρ. σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου ή μέλι
3️⃣ 100 γρ. ταχίνι
4️⃣ 2 κ.σ. μελάσα
5️⃣ 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
6️⃣ ανθός αλατιού (χοντρό αλάτι)

Εκτέλεση:

1️⃣ Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε τα μπισκότα Παπαδοπούλου Digestive χωρίς ζάχαρη. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το μέλι, ρίχνουμε μέσα στο τριμμένο μπισκότο και χτυπάμε λίγα δευτερόλεπτα ακόμα.
2️⃣Αδειάζουμε το μείγμα σε 6 γυάλινα σφηνάκια ή μεγαλύτερα βαζάκια.
3️⃣ Σε μπολ ανακατεύουμε καλά το τυρί κρέμα με το μέλι και γεμίζουμε τα βαζάκια.
4️⃣ Σε καταρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το φυτικό ρόφημα, το μέλι και το ταχίνι και ανακατεύουμε με σύρμα για 4-5 λεπτά. Μόλις το μείγμα γίνει ομοιογενές και έχει γαλακτερή σύσταση και αφού το ταχίνι έχει διαλυθεί τελείως προσθέτουμε τη μελάσα και τη βανίλια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την επιθυμητή ποσότητα αλατιού και ανακατεύουμε.
5️⃣ Σκεπάζουμε τα cheesecake cups με 1 κ.σ. salted caramel για κάθε βαζάκι- μερίδα και αποθηκεύουμε την υπόλοιπη σε γυάλινο βάζο για 4-5 ημέρες στο ψυγείο.

Διατροφικές πληροφορίες ανά βαζάκι:

  • Ενέργεια: 176 kcal
  • Υδατάνθρακες: 22.1 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 8.1 γρ.
  • Λιπαρά: 6.6 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 3 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 1.6 γρ.