ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΙΝΟΑΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ

Ιδανικά για brunch μαζί με σολομό ή με αυγά σε ένα μοναδικό γευστικό συνδυασμό για αυξημένη πρόσληψη πρωτεΐνης, τα μπιφτέκια με κινόα που σας προτείνουμε σήμερα θα γίνουν τα αγαπημένα σας.

Δοκιμάστε τα γιατί είναι εύκολα στην εκτέλεση και στη μεταφορά για γεύμα στη δουλειά, ενώ  μπορούν να πλαισιωθούν από σαλάτα ή από ρύζι και να χρησιμοποιηθούν και για νόστιμα burger.

Υλικά για 4 μερίδες:

1️⃣ 1¼ κούπα βρασμένη κινόα
2️⃣ 2 αυγά χτυπημένα
3️⃣ 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4️⃣ ½ ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5️⃣ ¼ κ.γ. σκόνη σκόρδου
6️⃣ ½ κούπα τριμμένο ψωμί σικάλεως
7️⃣ 100 γρ. καπνιστό σολομό
8️⃣ λίγο άνηθο
9️⃣ 1 κ.γ. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

1️⃣ Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της συνταγής εκτός από το σολομό και τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.
2️⃣ Σκεπάζουμε το μείγμα και το βάζουμε για μισή τουλάχιστον ώρα στο ψυγείο.
3️⃣ Βγάζουμε από το ψυγείο και αν το μείγμα μας χρειάζεται υγρασία προσθέτουμε 1-2 κ.σ. νερό.
4️⃣ Πλάθουμε μπιφτέκια σε μέγεθος της αρεσκείας μας.
5️⃣ Σε αντικολλητικό σκεύος ψήνουμε σε μέτρια φωτιά τα μπιφτέκια για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
6️⃣ Πάνω από κάθε μπιφτέκι βάζουμε μία φέτα καπνιστού σολομού και γαρνίρουμε με άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Διατροφική αξία

🔹 Η κινόα με το σολομό είναι ένα γεύμα υψηλό σε πρωτεΐνη ιδανικό για άτομα που δεν τρώνε κρέας.
🔷 Προσφέρεται και για αποκατάσταση από άσκηση.
🔹Είναι πλούσιο σε μανήσιο, ω-3 λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά συστατικά.