ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ MISKO ΜΕ ΤΑΛΙΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Ενα πιάτο ισορροπημένο, πλούσιο σε φυτικές ίνες, ιδανικό για βέλτιστη απορρόφηση του σιδήρου του μοσχαρίσιου κρέατος, για διατροφή και απώλεια βάρους και φυσικά πεντανόστιμο.

Υλικά:

1️⃣ 200 γρ. Λιγκουίνι Ολικής Άλεσης MISKO

2️⃣ 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια

3️⃣ 300 γρ. μοσχαρίσια ταλιάτα

4️⃣ 2 κ.σ. ελαιόλαδο

5️⃣ 1 κ.γ. βούτυρο χαμηλών λιπαρών

6️⃣ ¼ κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου ή μια σκελίδα φρέσκο ψιλοκομμένο σκόρδο

7️⃣ φρέσκο θυμάρι
αλάτι & φρέσκο τριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση:

✅ Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια σε υψηλή φωτιά για λίγα λεπτά με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι και φρέσκο θυμάρι. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

✅ Αλατοπιπερώνουμε την ταλιάτα και στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο με το βούτυρο και θυμάρι και μόλις κάψουν προσθέτουμε την ταλιάτα. Σε υψηλή φωτιά ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Σε κατσαρόλα, φέρνουμε σε βρασμό αλατισμένο νερό.

✅ Αποσύρουμε την ταλιάτα από τη φωτιά και αφήνουμε σε ξύλο κοπής μέχρι τα Λιγκουίνι Ολικής Άλεσης MISKO να βράσουν.

✅ Στο νερό που βράζει ρίχνουμε τα Λιγκουίνι και βράζουμε με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας.

✅Δύο λεπτά πριν είναι έτοιμα τα Λιγκουίνι κόβουμε την ταλιάτα σε λεπτές φέτες.

✅ Στο τηγάνι που μαγειρέψαμε τα μανιτάρια και ψήσαμε την ταλιάτα ρίχνουμε σουρωμένα τα Λιγκουίνι και ανακατεύουμε με τα μανιτάρια και έξτρα φρέσκο θυμάρι.

✅ Σερβίρουμε με μανιτάρια και προσθέτουμε φετάκια ταλιάτας. Γαρνίρουμε με φρέσκο τριμμένο πιπέρι και απολαμβάνουμε.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/2 συνταγής)

  • Ενέργεια:511 kcal
  • Υδατάνθρακες:71.2 γρ.
  • Πρωτεΐνη:34.2 γρ.
  • Λιπαρά:11.9 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά:3.9 γρ.
  • Φυτικές Ίνες:4.6 γρ.