ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΖΑΧΑΡΗΣ

Το πιο ελαφρύ και νόστιμο τιραμισού που έχετε δοκιμάσει ποτε! Ένα γλυκό με όλη τη λαχταριστή γεύση που γνωρίζουμε, αλλά χωρίς την επιπλέον ζάχαρη.

Υλικά για 12 μερίδες:

Για τις στρώσεις μπισκότου:

1️⃣ 24 μπισκότα Πτι Μπερ Παπαδοπούλου χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Για την κρέμα:

1️⃣ 60 γρ. άχνη ή κρυσταλλική στέβια
2️⃣ 200 γρ. κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής 35%
3️⃣ 200 γρ. τυρί κρέμα light
4️⃣ 100 ml καφέ εσπρέσο
5️⃣ 50 ml λικέρ καφέ ή brandy
6️⃣ 1κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα:

1️⃣ 20 γρ. σκόνη άγλυκου κακάο
2️⃣ 40 γρ. μαύρη σοκολάτα

Εκτέλεση:

✅ Με μίξερ χειρός χτυπάμε παγωμένη την κρέμα γάλακτος με την άχνη ή κρυσταλλική στέβια μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγυ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο.
✅ Με σύρμα ή με μίξερ χειρός αφρατεύουμε το τυρί κρέμα, με τη βανίλια και το μισό λικέρ (25 ml). Ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας απαλά με μαρίζ.

Για το στήσιμο του τιραμισού:

✅ Σε ένα ρηχό πιάτο ανακατεύουμε τον καφέ με το άλλο μισό λικέρ και βουτάμε για δευτερόλεπτα τα Πτι Μπερ χωρίς προσθήκη ζάχαρης.
✅ Σε μικρό ορθογώνιο ταψάκι ή σε τσέρκι, τοποθετούμε δύο στρώσεις μπισκότου (6 μπισκότα η καθεμία) και από πάνω ξύνουμε λίγη μαύρη σοκολάτα. Με κουτάλι απλώνουμε την 1/2 κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
✅ Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μία φορά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.Πασπαλίζουμε με κακάο και ξύσμα μαύρης σοκολάτας και σερβίρουμε.

Διατροφικές πληροφορίες ανά κομμάτι (1/12 συνταγής περίπου 60 γρ.)

  • Ενέργεια: 171 kcal
  • Υδατάνθρακες: 12.8 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 6 γρ.
  • Λιπαρά: 12.6 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 8.1 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 2.9 γρ.