ΨΗΤΑ ΣΥΚΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΤΙΚΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Ψητα συκα με κατικι και μελι

Σήμερα, λοιπόν, φτιάχνουμε ψητα συκα γεμιστα με κατίκι και μέλι.. Σούπερ πιάτο για όλες τις ώρες τις ημέρας, γρήγορο, εύκολο και θρεπτικό .
.
Υλικά για 3 μερίδες:
1️⃣ 6 σύκα
2️⃣ 80 γρ. κατίκι
3️⃣ 40 γρ. μέλι 🍯
Φρέσκο δενδρολίβανο & πιπέρι
.
Εκτέλεση Συνταγής:
✅ Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβουμε το κοτσάνι από τα σύκα, τα χαράζουμε στα τέσσερα, ανοίγουμε ελαφρώς δημιουργώντας χώρο για να γεμίσουμε με κατίκι.
✅ Γεμίζουμε με μια κουταλιά του γλυκού κατίκι το κάθε σύκο, ρίχνουμε το δενδρολίβανο, το πιπέρι και το μέλι
✅ Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 6 λεπτά.

καιιιιιι ENJOY…💜
.
Διατροφικές πληροφορίες/ μερίδα (2 σύκα):

Ενέργεια: 210 kcal
Υδατάνθρακες: 21 γρ.
Πρωτεΐνη: 5.2 γρ.
Λιπαρά: 7.7 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 3.1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3.8 γρ.

.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ
🔸Τα σύκα έχουν ανάλογη περιεκτικότητα ασβεστίου με αυτή του γάλακτος 🥛‼️Μαζί λοιπόν με αυτό που περιέχεται στο κατίκι, το γεύμα μας είναι μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου. 👍
🔸 3 φρέσκα σύκα περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες και από 50 γρ. βρώμης, αποτελώντας ιδανική επιλογή για ανθρώπους που ταλαιπωρούνται από δυσκοιλιότητα 🤓
🔸 Το σύκο ήταν αγαπημένο προαγωνιστική τροφή των Αρχαίων Ελλήνων Ολυμπιονικών 🏃

Για περισσότερες ιδέες για νόστιμες συνταγές με σύκα, πατήστε εδώ.