GLUTEN FREE ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ

Gluten free τορτιγιες

Η σημερινή συνταγή σίγουρα θα σας ξετρελάνει αγαπημένοι μου φίλοι! Φτιάχνουμε gluten free τορτιγιες με ΜΟΝΟ 1 υλικό!

ΥΛΙΚΟ:
1️⃣ 1 1/2 ΚΟΥΠΑ ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ
1 1/2 κούπα νερό και λίγο αλάτι..👏👏
.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
✅ Σε πολυκοπτικό μηχάνημα ή σε μπλέντερ χτυπάμε τον λιναρόσπορο μέχρι να γίνει αλεύρι.

✅ Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό, αλατίζουμε και μόλις έρθει σε βρασμό αποσύρουμε από το μάτι, ρίχνουμε τον λιναρόσπορο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη.

✅ Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλάκια και τα σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα.

✅ Ανοίγουμε με πλάστη το κάθε μπαλάκι ανάμεσα σε δύο κομμάτια αντικολλητικού χαρτιού μέχρι να πάρουμε μια λεπτή πίτα. Κόβουμε με ένα στρογγυλό τσέρκι (ή καπάκι κατσαρόλας) για καλύτερο σχήμα.

✅ Σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ψήνουμε την κάθε πίτα για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

✅ Γεμίζουμε τις gluten free τορτιγιες με υλικά της αρεσκείας μας
και…

ENJOY 💜
.

Διατροφικές πληροφορίες ανά πίτα (1/10 συνταγής):

Ενέργεια: 123 kcal

Υδατάνθρακες: 6.7 γρ.

Πρωτεΐνη: 4.2 γρ.

Λιπαρά: 9.7 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 0,9 γρ.

Φυτικές Ίνες: 6.3 γρ.

.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ
✅ Ο λιναρόσπορος είναι εξαιρετική πηγή λιγνανών, σημαντικών φυτοοιστρογόνων των οποίων η δράση προστατεύει από σακχαρώδη διαβήτη, αυξημένη αρτηριακή πίεση και μεταβολικό σύνδρομο.
✅ Μελέτη έδειξε ότι κατανάλωση 20-30 γρ. λιναρόσπορου την ημέρα για 12 εβδομάδες μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια 1 κιλού σωματικού βάρους.
✅ Καθημερινή κατανάλωση λιναρόσπορου βοηθά στη μείωση της κακής LDL χοληστερόλης κατά 6-11%.

 

Για περισσότερες συνταγές με τορτίγιες, πατήστε εδώ.