BURGER ΨΑΡΙΟΥ

Burger ψαριου

Η πιο τέλεια και θρεπτική συνταγή για Σ/Κ αγαπημένοι μου: Burger ψαριου με ακέφαλο μπακαλιάρο🌊 για να εντυπωσιάσετε την παρέα σας και να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα.😋😋😋
.
Υλικά:
Για τα burgers 🍔:
1️⃣ 1 συσκευασία ακέφαλο μπακαλιάρο 7 θάλασσες
2️⃣ 1 μέτριο κρεμμύδι
3️⃣ 1/2 τριμμένο κύβο λαχανικών
4️⃣ 1 χούφτα μαϊντανό
5️⃣ 1 αυγό
λίγο αλάτι

Για το πανάρισμα:
1️⃣ 4 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
2️⃣ 1 αυγό
3️⃣ 70 γρ. τριμμένο παξιμάδι
Για τη sauce γιαουρτιού:
1️⃣ 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
2️⃣ 2 κ.σ. κάπαρη
3️⃣ 1 χούφτα μαϊντανό

Για τις πατάτες:
1️⃣ 4 μικρές πατάτες:
2️⃣ Πάπρικα, αλάτι, θυμάρι, αποξηραμένο σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο
.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 👩🏻‍🍳
✅ Ξεπαγώνουμε το μπακαλιάρο και τον καθαρίζουμε από κόκκαλα και πέτσα. Τον κόβουμε σε μικρά κομμάτια και στραγγίζουμε όσο καλύτερα γίνεται. Χτυπάμε στο πολυκοπτικό μηχάνημα με μαϊντανό και αλάτι.

✅ Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σοτάρουμε σε τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο και ρίχνουμε τον τριμμένο κύβο λαχανικών. Μόλις μαλακώσει αποσύρουμε από τη φωτιά.

✅ Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μείγμα ψαριού με το κρεμμύδι και 1 αυγό και πλάθουμε 2 μεγάλα ή περισσότερα μικρά μπιφτέκια.

✅ Σε τρία μπολ ρίχνουμε ξεχωριστά το αλεύρι, το αυγό και το παξιμάδι. Περνάμε το κάθε μπιφτέκι πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από το παξιμάδι καλύπτοντας ολόκληρη την επιφάνεια του μπιφτεκιού. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία (διπλοπανάρουμε).

✅ Σε τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά.

✅ Για τη sauce γιαουρτιού χτυπάμε όλα τα υλικά σε πολυκοπτικό μηχάνημα.

✅ Πλένουμε καλά τις πατάτες, κόβουμε σε wedges (τρίγωνα κομμάτια) και ανακατεύουμε καλά με τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο. Βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 220 βαθμούς.

.
Διατροφικές πληροφορίες ανά burger:
Ενέργεια: 564 kcal
Υδατάνθρακες: 58 γρ.
Πρωτεΐνη: 35 γρ.
Λιπαρά: 19 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 7 γρ.
Φυτικές Ίνες: 6.2 γρ.
.

Για περισσότερες ιδέες για νόστιμα, εναλλακτικά burgers, πατήστε εδώ.