7 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Όλοι έχουμε ένα sweet tooth που και που. Μια καλή επιλογή για αυτές τις στιγμές είναι η μαύρη σοκολάτα.

 

7 λόγοι για να τρώτε μαύρη σοκολάτα

Αυτό το μαγικό τρόφιμο του οποίου την κατανάλωση ο περισσότερος κόσμος αγαπά, φέρει κάποιες ευεργετικές ιδιότητες για την καρδιά, βελτιώνει τη διάθεση και μπορεί να βοηθά το σώμα να κρατηθεί σε φόρμα. Διαβάζοντας το παρακάτω άρθρο οι ενοχές που έχετε μετά την κατανάλωση σοκολάτας σίγουρα θα μειωθούν.

 

1ος λόγος

Πρόσφατη μεγάλη επιστημονική μελέτη έδειξε ότι άτομα που κατανάλωναν μαύρη σοκολάτα είχαν σημαντικά μειωμένη μία πρωτεΐνη που υποδεικνύει φλεγμονή που μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή.

 

2ος λόγος

Υπάρχει σοβαρός λόγος που επιθυμούμε σοκολάτα όταν δε νιώθουμε καλά ψυχολογικά και είμαστε στεναχωρημένοι. Η τρυπτοφάνη είναι ένα αμινοξύ που περιέχεται σε μεγάλη ποσότητα στη σοκολάτα και η οποία βοηθά στην έκκριση σεροτονίνης στο εγκέφαλο, η οποία με τη σειρά της βελτιώνει τη διάθεση και μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα. Επιπλέον, νέες μελέτες συνδέουν το σχήμα, τη γεύση και την οσμή της σοκολάτας με άμεση βελτίωση της ανθρώπινης διάθεσης.

 

3ος λόγος

Η σοκολάτα περιέχει λακτικό οξύ και αντιοξειδωτικά που μπορεί να βοηθούν στην καλύτερη υγεία του δέρματος.

 

4ος λόγος

Άτομα που συμμετείχαν σε μελέτη και έτρωγαν μαύρη σοκολάτα, ένιωθαν πιο πλήρεις και είχαν λιγότερη επιθυμία για κατανάλωση άλλων παχυντικών σνακς. Η μαύρη σοκολάτα έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και σταθεροποιεί τα επίπεδα γλυκόζης του αίματος, μειώνοντας τις λιγούρες.

 

5ος λόγος

Μελέτες έδειξαν ότι η κατανάλωση μικρής ποσότητας μαύρης σοκολάτας μειώνει την αρτηριακή πίεση.

 

6ος λόγος

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει φλαβονοειδή, αντιοξειδωτικές ουσίες με ισχυρή δράση κατά των βλαπτικών ελευθέρων ριζών που παράγονται στον ανθρώπινο οργανισμό λόγω στρες, κακής διατροφής, καπνίσματος, μόλυνσης του περιβάλλοντος.

 

7ος λόγος

Απλά είναι πολύ νόστιμη και όλοι μας χρειαζόμαστε την απόλαυση του φαγητού στη ζωή μας, χρειαζόμαστε κάτι να περιμένουμε.

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Δείτε επίσης
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Το αγαπημένο σε πολλούς και πολλές φρούτο άνοιξης-καλοκαιριού φαίνεται να έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Ποια είναι αυτά;  

Είναι ένα γλυκό ή και ο καφές η καλύτερη λύση για να προσλάβουμε άμεσα ενέργεια και να συνεχίσουμε το διάβασμα;

Τι δείχνουν οι τελευταίες μελέτες για την συσχέτιση της πρόσληψης ω-3 λιπαρών οξέων και της εμφάνισης σακχαρώδους διαβήτη;   Γνωρίζουμε

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.