FLATBREADS ΜΕ CHUTNEY ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Flatbreads με chutney ντομάτας ή μαρμελάδα δαμάσκηνου
Υλικά για 4 μερίδες:
Για τα flatbread:
125 γρ. φαρίνα χωρίς γλουτένη
1 κ.σ. baking powder
1 πρέζα αλάτι
125 γρ. γιαούρτι 2%
αλάτι

Για το chutney ντομάτας:
3 ντομάτες
4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
50 ml νερό
1 κ.γ. αποξηραμένο σκόρδο σε σκόνη
1 κ.γ. αποξηραμένο κρεμμύδι σε σκόνη
Εκτέλεση:
Για τα flatbreads
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι το baking powder και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γιαούρτι και πλάθουμε με τα χέρια μας μία ζύμη. Τη χωρίζουμε σε 4 μπαλάκια, τα ανοίγουμε με τα χέρια μας σε μακρόστενα πιτάκια και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις 2 πλευρές.

Για το chutney ντομάτας
Καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις ρίχνουμε με τα σπόρια τους σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό, τη σκόνη σκόρδου και κρεμμυδιού και το ξύδι και βάζουμε να πάρουν μία βράση. Κατεβάζουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 50-60 λεπτά μέχρι το μείγμα μας να πάρει την κολλώδη σύσταση της μαρμελάδας. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Αλείφουμε τα flatbreads και συνοδεύουμε με τυρί χαμηλών λιπαρών.

Διατροφικές πληροφορίες ανά flatbread με chutney ντομάτας:
Ενέργεια: 154 kcal
Υδατάνθρακες: 31 γρ.
Πρωτεΐνη: 4.9 γρ.
Λιπαρά: 2.4 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 1.6 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4.7 γρ.

Comments are closed.