Καλαμακια γλωσσας
Ένα καταπληκτικό φαγητό με asian επιρροές που θα τρελάνει μικρούς και μεγάλους, τα καλαμακια γλωσσας με γάλα καρύδας και κάρυ! Η γλώσσα είναι ένα υπέροχο ψάρι, ιδανικό για απώλεια βάρους χάρη στις λίγες θερμίδες που περιέχει. Κι αν δεν σας έπεισε αυτό, σύμφωνα με μελέτες η συχνή κατανάλωση ψαριού μας προστατεύει από την κατάθλιψη και μειώνει τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων αρθρίτιδας. Πάμε, λοιπόν, να μαγειρέψουμε.
Για 4 καλαμάκια θα χρειαστούμε:
- 4 φιλέτα γλώσσας
- 80 ml γάλα καρύδας light
- 1 κ.σ. σκόνη κάρυ
- αλάτι
Προαιρετικά ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο & ρύζι για γαρνίρισμα
Πώς θα τα φτιάξουμε:
- Ξεπαγώνουμε τη γλώσσα και χωρίζουμε το κάθε φιλέτο σε 2 μέρη.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα καρύδας με τη σκόνη κάρυ, αλάτι και με πινέλο αλείφουμε καλά τα φιλέτα γλώσσας.
- Τυλίγουμε το κάθε κομμάτι γλώσσας σε ρολάκι και περνάμε σε κάθε καλαμάκι 2 ρολάκια γλώσσας.
- Βάζουμε τα καλαμάκια σε πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Διατροφικές πληροφορίες/ καλαμάκι γλώσσας:
Ενέργεια: 89 kcal
Υδατάνθρακες: 1.4 γρ.
Πρωτεΐνη: 13.4 γρ.
Λιπαρά: 3.1 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 2.1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0.1 γρ.
- Σύμφωνα με μελέτες η συχνή κατανάλωση ψαριού μας προστατεύει από την κατάθλιψη, τρώγοντας ψάρι, γινόμαστε πιο ευτυχισμένοι!
- Σε μελέτη όπου δοκιμαζόμενοι πάσχοντες από αρθρίτιδα προσλάμβαναν 250 γρ. ψαριού την ημέρα η σοβαρότητα των συμπτωμάτων αρθρίτιδας μειώθηκαν έως και κατά 22% ‼️
Για περισσότερες εναλλακτικές συνταγές με καλαμάκια, πατήστε εδώ.