ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ ΓΛΩΣΣΑΣ

Καλαμακια γλωσσας

Ένα καταπληκτικό φαγητό με asian επιρροές που θα τρελάνει μικρούς και μεγάλους, τα καλαμακια γλωσσας με γάλα καρύδας και κάρυ! Η γλώσσα είναι ένα υπέροχο ψάρι, ιδανικό για απώλεια βάρους χάρη στις λίγες θερμίδες που περιέχει. Κι αν δεν σας έπεισε αυτό, σύμφωνα με μελέτες η συχνή κατανάλωση ψαριού μας προστατεύει από την κατάθλιψη και μειώνει τη  σοβαρότητα των συμπτωμάτων αρθρίτιδας. Πάμε, λοιπόν, να μαγειρέψουμε.

Για 4 καλαμάκια θα χρειαστούμε:

  •  4 φιλέτα γλώσσας
  • 80 ml γάλα καρύδας light
  • 1 κ.σ. σκόνη κάρυ
  • αλάτι

Προαιρετικά ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο & ρύζι για γαρνίρισμα

Πώς θα τα φτιάξουμε:

  • Ξεπαγώνουμε τη γλώσσα και χωρίζουμε το κάθε φιλέτο σε 2 μέρη.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα καρύδας με τη σκόνη κάρυ, αλάτι και με πινέλο αλείφουμε καλά τα φιλέτα γλώσσας.
  • Τυλίγουμε το κάθε κομμάτι γλώσσας σε ρολάκι και περνάμε σε κάθε καλαμάκι 2 ρολάκια γλώσσας.
  • Βάζουμε τα καλαμάκια σε πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Διατροφικές πληροφορίες/ καλαμάκι γλώσσας:
Ενέργεια: 89 kcal
Υδατάνθρακες: 1.4 γρ.
Πρωτεΐνη: 13.4 γρ.
Λιπαρά: 3.1 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 2.1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0.1 γρ.

  • Σύμφωνα με μελέτες η συχνή κατανάλωση ψαριού μας προστατεύει από την κατάθλιψη, τρώγοντας ψάρι, γινόμαστε πιο ευτυχισμένοι!
  • Σε μελέτη όπου δοκιμαζόμενοι πάσχοντες από αρθρίτιδα προσλάμβαναν 250 γρ. ψαριού την ημέρα η σοβαρότητα των συμπτωμάτων αρθρίτιδας μειώθηκαν έως και κατά 22% ‼️

Για περισσότερες εναλλακτικές συνταγές  με καλαμάκια, πατήστε εδώ.

Comments are closed.