Καρυ με φακες
Μερίδες Συνταγής: 4
Υλικά:
5 κούπες φακές beluga (ή απλές) βρασμένες και σουρωμένες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
300 ml γάλα καρύδας light
1 κούπα ζωμό λαχανικών
1 κ.γ. σκόνη κάρυ
1 κ.γ. κουρκουμά
1 κ.γ. σκόνη tikka masala (ή ½ κ.γ. κύμινο)
2 κ.γ. λάδι καρύδας
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το λάδι καρύδας με το κρεμμύδι, το κάρυ, τον κουρκουμά, το tikka masala για 3-4 λεπτά μέχρι να γυαλίσει, προσθέτουμε λίγο από τι ζωμό λαχανικών και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν οι γεύσεις. Γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής):
Ενέργεια: 289 kcal
Υδατάνθρακες: 32.6 γρ.
Πρωτεΐνη: 16.7γρ.
Λιπαρά: 10.4 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 8.1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 7.4 γρ.