Κάρυ με ρεβιθια και μάνγκο
Yλικά για 4 μερίδες:
1 2/3 κούπα ρεβίθια βρασμένα
½ μάνγκο
200 ml γάλα καρύδας light
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. σκόνη κάρυ
½ κ.γ. κουρκουμά
1 κ.γ. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
1 κούπα ρύζι μπασμάτι
1 κ.γ. σκόνη ζωμού λαχανικών
2 κούπες νερό
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε τη σκόνη σκόρδου και το μάνγκο σε κομματάκια. Προσθέτουμε τον κουρκουμά, τη σκόνη κάρυ και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις το κρεμμύδι καραμελώσει και η σάλτσα πήξει απομακρύνουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γάλα καρύδας και με ραβδομίξερ χειρός πολτοποιούμε τη σάλτσα. Αναμειγνυουμε τη σάλτσα με τα ρεβίθια και τα ξαναβάζουμε στη φωτιά για 5 λεπτά. Σε κατσαρολάκι βράζουμε τις 2 κούπες νερό με τη σκόνη ζωμού λαχανικών, προσθέτουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, σκεπάζουμε το καπάκι και αφήνουμε για 25 λεπτά ή με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας. Σερβίρουμε το ρύζι με το κάρυ και γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (¼ συνταγής)
Ενέργεια: 340 kcal
Υδατάνθρακες: 44 γρ.
Πρωτεΐνη: 17.2 γρ.
Λιπαρά: 9.1 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 2.4 γρ.