ΠΕΝΝΕ ΡΙΓΚΑΤΕ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Σήμερα μαγειρεύουμε πεννε ριγκατε ολικης αλεσης με κοτόπουλο και ψητά λαχανικά, ένα γεύμα ιδανικό για καλοκαιρινή, ελαφριά διατροφή που μπορεί να καταναλωθεί σα ζεστό ή σαν κρύο πιάτο. Το γεύμα είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη, έχει ελάχιστα λιπαρά ενώ ενδείκνυται και για διατροφή απώλειας βάρους!

Υλικά:

  • 200 γρ. Πέννε Ριγκάτε Ολικής Άλεσης MISKO
  • 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 κολοκύθι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. σουσάμι
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • αλάτι & φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • λίγο φρέσκο μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβουμε τα λαχανικά σε λεπτές φέτες και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Προσθέτουμε, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο φρέσκο θυμάρι. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μπολ ρίχνουμε την πάπρικα, την καπνιστή πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και περνάμε τα φιλέτα κοτόπουλου καλύπτοντας την επιφάνεια τους.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και ψήνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου ολόκληρα από όλες τις πλευρές σε υψηλή φωτιά για λίγα λεπτά ώστε να τα θωρακίσουμε. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί όπου ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
  • Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τις πεννε ριγκατε ολικης αλεσης MISKO και μαγειρεύουμε για 11 λεπτά.
  • Κόβουμε τα ψητά λαχανικά σε μικρότερα κομμάτια και στο τηγάνι που θωρακίσαμε το κοτόπουλο αναμειγνύουμε τις Πέννε Ριγκάτε με τα λαχανικά, το σουσάμι προσθέτοντας και το ζωμό που έβγαλε το κοτόπουλο στο φούρνο.
  • Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα φιλέτα κοτόπουλου και τα προσθέτουμε στα πιάτα.
  • Καταναλώνουμε ζεστό ή κρύο το πιάτο γαρνίροντας προαιρετικά με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρέσκο τριμμένο πιπέρι.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (1/2 συνταγής):

Ενέργεια:  627 kcal

Υδατάνθρακες: 75 γρ.

Πρωτεΐνη: 30.1 γρ.

Λιπαρά: 22 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 5.9 γρ.

Φυτικές Ίνες: 10.4 γρ.

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.