Σαλατα καπριτσιοζα και μοσχαρισια ταλιατα
Σήμερα φτιάχνουμε μια εύκολη αλλά ιδιαίτερη και πεντανόστιμη σαλατα καπριτσιοζα και μοσχαρισια ταλιατα. Ιδανική επιλογή για διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, σίδηρο και φυτικές ίνες !!
.
Υλικά για 2 μερίδες:
Για τη σαλάτα:
- 1 συσκευασία Σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλη
- 300 γρ. μοσχαρίσια ταλιάτα
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. βούτυρο χαμηλών λιπαρών
- 1 κ.γ. φρέσκο ή αποξηραμένο θυμάρι
- μήλο κομμένο σε φετάκια
- 2 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου
- 1/2 κούπα βρασμένη κινόα
- αλάτι & φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα μήλο
- 2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκι
- 2 κ.σ. νερό
- 1 κ.σ. μέλι
- αλάτι & φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση :
- Αλατοπιπερώνουμε την ταλιάτα και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο, ρίχνουμε το θυμάρι και μόλις κάψουν προσθέτουμε την ταλιάτα. Σε υψηλή φωτιά ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Αποσύρουμε την ταλιάτα από τη φωτιά και αφήνουμε σε ξύλο κοπής για να ξεκουραστεί.
- Σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε όλα τα υλικά της σάλτσας, σκεπάζουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν τα μήλα. Χτυπάμε με βαβδομίξερ χειρός μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Σε 2 μπολ μοιράζουμε την Σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλη, ρίχνουμε το φιλέ αμυγδάλου, την κινόα και τα φετάκια μήλου, κόβουμε την ταλιάτα σε λεπτές φέτες και τη σερβίρουμε πάνω από τη σαλάτα. Προσθέτουμε και μερικές κουταλιές σάλτσα μήλου και σερβίρουμε.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/2 συνταγής)
Ενέργεια: 334 kcal
Υδατάνθρακες: 23 γρ.
Πρωτεΐνη: 32,2 γρ.
Λιπαρά: 11,6 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 6 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3,9 γρ.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ
- Το πιάτο μας είναι ιδανικό για την απορρόφηση του αιμικού σιδήρου της ταλιάτας.
- Η σαλάτα μας είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες και φυλλικό οξύ.
- Η σαλάτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε βραδινό σε διατροφή απώλειας βάρους.