Ένα πεντανόστιμο σοκολατένιο banana cake που θα γλυκάνει τα χειμωνιάτικα απογεύματα του Φλεβάρη! Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας.
Υλικά:
- 3 μπανάνες
- 2 αυγά
- 50 γρ. πάστα χουρμάδων (9 μικροί με λίγο από το νερό τους)
- 80 γρ. γιαούρτι 2%
- 1 κ. σ. baking powder
- 40 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
- 150 γρ. αλεύρι βρώμης
- 50 γρ. φιστικοβούτυρο
- 30 γρ. καρύδια
- 2 κ.σ. σκόνη άγλυκου κακάο
- λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μπολ ρίχνουμε το αλεύρι βρώμης (βρώμη αλεσμένη σε πολυκοπτικό μηχάνημα), το κακάο, το baking και το αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε άλλο μπολ λιώνουμε με πιρούνι 2 ώριμες μπανάνες, προσθέτουμε την πάστα χουρμά (χτυπημένοι χουρμάδες μουλιασμένοι σε καυτό νερό για 5 λεπτά), το φιστικοβούτυρο, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Σπάμε μέσα 2 αυγά και χτυπάμε με πιρούνι.
- Ρίχνουμε το μείγμα των στερεών μέσα στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ. Προσθέτουμε τα καρύδια και τις μισές σταγόνες σοκολάτας.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα για κέικ 10×24. Κόβουμε οριζόντια μια μπανάνα, την βυθίζουμε ελαφρώς στο κέικ, ρίχνουμε από πάνω και τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 35-40 λεπτά.
Για περισσότερες συνταγές για κέικ, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά κομμάτι (1/10 συνταγής):
- Ενέργεια: 150 kcal
- Υδατάνθρακες: 18.3 γρ.
- Πρωτεΐνη: 4.5 γρ.
- Λιπαρά: 5.2 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 1.6 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 μήλο καθαρισμένο σε κυβάκια 1 κ.γ. βούτυρο χαμηλών
Για την πορτοκαλόπιτα: 200 γρ. φύλλο κρούστας ξύσμα από 2