Υλικά για 4 μερίδες:
Για τα flatbread:
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 1 κ.σ. baking powder
- 1 πρέζα αλάτι
- 4-5 κ.σ. ξινόγαλα Αριάνι
- 10 γρ. Βούτυρο
Για τη μαρμελάδα:
- 6 ώριμα δαμάσκηνα
- 3 κ.σ. ζάχαρη καρύδας
- λίγη κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα flatbreads
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλερι το baking και το αλάτι, ρίχνουμε μέσα παγωμένο το βούτυρο και τρίβουμε με τα δάχτυλα μας, ώστε να ενσωματωθεί το βούτυρο με το αλεύρι.
- Προσθέτουμε το ξινόγαλα και πλάθουμε με τα χέρια μας μία ζύμη.
- Τη χωρίζουμε σε 4 μπαλάκια, τα ανοίγουμε με τα χέρια μας σε μακρόστενα πιτάκια και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις 2 πλευρές.
Για τη μαρμελάδα
- Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα δαμάσκηνα και τα πολτοποιούμε με ραβδομίξερ χειρός.
- Ρίχνουμε τον πουρέ δαμάσκηνου στο ίδιο τηγάνι που κάναμε τα πιτάκια, προσθέτουμε την κανέλα και τη ζάχαρη καρύδας, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη μαρμελάδα να δέσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά πιτάκι με μαρμελάδα:
- Ενέργεια: 144 kcal
- Υδατάνθρακες: 25.3 γρ.
- Πρωτεΐνη: 2.3 γρ.
- Λιπαρά: 4.4 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 2.9 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 4.7 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 μήλο καθαρισμένο σε κυβάκια 1 κ.γ. βούτυρο χαμηλών