GNOCCHI ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ

Yλικά για 6 μερίδες: 

Για τα gnocchi 

  • 500 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 2 κρόκους αυγού
  • 170 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • ½ βολβό παντζαριού βρασμένο ή ψημένο
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι 

Για τη σάλτσα φέτας 

  • 100 γρ. φέτα light
  • 40 γρ. philadelphia light
  • 50 ml γάλα 1,5%
  • αλάτι & πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα gnocchi 

  • Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σουρώνουμε και αφήνουμε για λίγο μέχρι να κρυώσουν.
  • Με μια σπάτουλα ή μαρίζ σιλικόνης πενάμε τις πατάτες από σίτα και παίρνουμε τον πουρέ τους.
  • Πολτοποιούμε με ραβδομίξερ χειρός το βολβό παντζαριού.
  • Στον πουρέ πατάτας προσθέτουμε τους κρόκους, το αλεύρι, την παρμεζάνα, 2 κ.σ. πουρέ παντζαριού αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη μας σε ένα κορνέ και σε αλευρωμένη επιφάνεια δημιουργούμε λωρίδες ζυμαριού, τις οποίες κόβουμε σε κομμάτια ενός εκατοστού.
  • Σε κατσαρόλα βράζουμε νερό, το αλατίζουμε και ρίχνουμε να gnocchi σε δόσεις, τα οποία μόλις είναι έτοιμα ανεβαίνουν στην επιφάνεια.
  • Τα απομακρύνουμε με τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα και τα μεταφέρουμε σε μπολ με πάγο και νερό, ώστε να σταματήσει ο βρασμός τους.
  • Μόλις κρυώσουν αρκετά τα μεταφέρουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν και τέλος τα βάζουμε σε ένα σκεύος με ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους μέχρι να επαναλάβουμε τη διαδικάσία για όλα τα gnocchi. 

Για την κρέμα φέτας  

  • Με ραβδομίξερ χειρός πολτοποιούμε όλα τα υλικά της κρέμας και σερβίρουμε με τα gnocchi μας, γαρνίροντας με φρέσκο θυμάρι. 
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (1/6 συνταγής): 

  • Ενέργεια: 337 kcal
  • Υδατάνθρακες: 48 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 7.1 γρ.
  • Λιπαρά: 13.4 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 4.6 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 3.8 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 1 συσκευασία κοκκινόψαρο 2 πατάτες καθαρισμένες και χοντροκομμένες 1

Υλικά: 400 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 2 αυγά μισή ψιλοκομμένη

Υλικά: 3 τορτίγιες 3 αυγά 200 γρ. Cottage Cheese 2