ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ

Υλικά για 12 μερίδες: 

Για τη ζύμη 

  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 50 γρ. Βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 5 κ.σ. παγωμένο νερό 

Για τα μηλοπιτάκια 

  • 3 μήλα
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 5 κ.σ. ζάχαρη καρύδας
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη για γαρνίρισμα 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης και πλάθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι αυτή να γίνει ομοιόμορφη.
  • Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να φτιάξουμε τα μήλοπιτάκια 

 

  • Πλένουμε τα μήλα, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το σκληρό κομμάτι και τα κουκούτσια.
  • Με τη βοήθεια ενός μαντολίνου τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια και τα ρίχνουμε σε ένα πυρίμαχο μπολ γεμάτο με νερό και το χυμό από το λεμόνι.
  • Τα βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να λυγίζουν.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια σε ένα ορθογώνιο φύλλο και με ένα μαχαίρι τη χωρίζουμε σε 12 ίσες λωρίδες.
  • Στρώνουμε τα φετάκια του μήλου στο πάνω μισό της κάθε λωρίδας προσέχοντας να ακουμπάει το ένα λίγο πάνω στο άλλο.
  • Διπλώνουμε το υπόλοιπο μισό της λωρίδα έτσι ώστε να καλύψουμε το μισό μέρος των μήλων.
  • Τυλίγουμε τη διπλωμένη λωρίδα σε ρολάκι, έτσι ώστε να σχματιστεί ένα λουλούδι.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε λίγη ζάχαρη με κανέλα και πασπαλίζουμε τα μηλοπιτάκια.
  • Τα τοποθετούμε σε σιλικονένια φορμάκια για muffins και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40 λεπτά.
  • Πασπαλίζουμε προαιρετικά με άχνη ζάχαρη και τα καταναλώνουμε όσο είναι ακόμα ζεστά. 
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (1/12 συνταγής): 

  • Ενέργεια: 181 kcal
  • Υδατάνθρακες: 31 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 2.4 γρ.
  • Λιπαρά: 6.7 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 4 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 4.6 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 120 γρ. ΒΙΟ Κρέμα Δημητριακών με γάλα & μπισκότο 100 γρ. αλεύρι βρώμης (βρώμη αλεσμένη σε πολυκοπτικό) 1 αυγό

Υλικά: 120 γρ. πάστα χουρμά και έξτρα 50 ml από το νερό που τους μουλιάσαμε (για να φτιάξουμε την πάστα

Υλικά: 120 γρ. αλεύρι ολικής 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. Μύλοι Αγίου Γεωργίου 40 γρ. ηλιέλαιο 1 κ.σ. baking powder 120

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.