Υλικά για 12 μερίδες:
Για τη σάλτσα ντομάτας
- 400 γρ. ντοματίνια ή πομοντόρια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- αλάτι & πιπέρι
Για το ψωμί
- 3- 3½ κούπες αλεύρι γ.ο.χ. (ανάλογα με την πυκνότητα της σάλτσας)
- 80 ml γάλα 1,5%
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- ½ χούφτα βασιλικό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι σωτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τον πελτέ και το νερό και μόλις πάρει μία βράση πολτοποιούμε τη σάλτσα με ραβδομίξερ χειρός, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να εξαντληθούν τα υγρά και πάρουμε μια πηχτή σάλτσα.
- Ζεσταίνουμε το γάλα (χλιάρό όχι καυτό) σε ένα μπολάκι, ρίχνουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 10 λεπτά ώσπου να αφρίσει το μείγμα.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι, προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και τη σάλτσα ντομάτας σε χλιαρή θερμοκρασία και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας 5-6 λεπτά σε αλευρωμένη επιφάνεια.
- Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπόλ σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί.
- Σε μακρόστενη φόρμα για κέικ στρώνουμε λαδόκολλα, και ρίχνουμε μέσα το ζυμάρι. Σκεπάζουμε πάλι με την πετσέτα και αφήνουμε για 15 λεπτά να φουσκώσει λίγο ακόμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Aνά μερίδα (1/12 συνταγής):
- Ενέργεια: 122 kcal
- Υδατάνθρακες: 25 γρ.
- Πρωτεΐνη: 5 γρ.
- Λιπαρά: 1.6 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 0.8 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 1.9 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Καιρό τώρα ήθελα να φτιάξω μαραθόπιτες, ένα αγαπημένο ελληνικό νηστίσιμο
Φίλες μου, φίλοι μου, σας έχω την ιδανική συνταγή για
Υλικά για το κάρυ: 250 γρ. γίγαντες Ελλήνων Παραγωγών Δυτικής