SCONES ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ CRANBERRIES

Πανέμορφο Σ/Κ με λίγο παραπάνω χρόνο για την κουζίνα και φτιάχνουμε όλοι Scones με πορτοκαλι & cranberries με Πολύκαρπο Αλεύρι. Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας.

Υλικά για περίπου 16 scones:

  •  380 γρ. πολύκαρπο αλεύρι Μύλοι Αγίου Γεωργίου
  • 90 γρ. μέλι
  • 65 γρ. αποξηραμένα cranberries ψιλοκομμένα
  • 4 κ.σ. βούτυρο ελαφρύ (χαμηλών λιπαρών)
  • χυμό από 1½ πορτοκάλι
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλι
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. baking powder
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα scones

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι. Ρίχνουμε μέσα το βούτυρο παγωμένο και με τα χέρια μας το τρίβουμε απαλά ώστε να αναμειχθεί με τα στερεά και να πάρει τη μορφή υγρής άμμου.
  • Προσθέτουμε το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αυγό χτυπημένο. Ρίχνουμε και τα cranberries αλευρωμένα και όσο από το χυμό πορτοκαλιού χρειαστεί και ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη. Τυλίγουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από το ψυγείο και απλώνουμε με τα χέρια μας τη ζύμη στον πάτο ενός στρογγυλού ταψιού με διάμετρο 20-22 εκ. έτσι ώστε να έχει πάχος περίπου 1,5 εκ. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο, αφαιρούμε μετά από 1,5 ώρα και με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού κόβουμε πρώτα σε 8 τρίγωνα και στη συνέχεια σε 16 μικρότερα. Απλώνουμε τα τρίγωνα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 16 λεπτά.

Για περισσότερες συνταγές για scones, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά scone:

Ενέργεια: 110 kcal

Υδατάνθρακες: 19 γρ.

Πρωτεΐνη: 3 γρ.

Λιπαρά: 1,9 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 1,3 γρ.

Φυτικές Ίνες: 1,3 γρ.

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 3 Wasa Original 70 ml γάλα χαμηλών λιπαρών ή

Υλικά: 1 μήλο καθαρισμένο σε κυβάκια 1 κ.γ. βούτυρο χαμηλών

Για την πορτοκαλόπιτα: 200 γρ. φύλλο κρούστας ξύσμα από 2