SCONES ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ CRANBERRIES

Υλικά για περίπου 16 scones: 

Για τα scones 

  • 2 1/3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
  • ½ κούπα αποξηραμένα cranberries
  • ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 5 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. baking powder
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • λίγο αλάτι 

Για το γλάσο 

  • 3 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • λίγο από το παραπάνω ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking, τη σόδα και το αλάτι.
  • Ρίχνουμε μέσα το βούτυρο παγωμένο και με τα χέρια μας το τρίβουμε απαλά ώστε να αναμειχθεί με τα στερεά και να πάρει τη μορφή υγρής άμμου.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού (φυλάμε και πολύ λίγο για το γλάσο), τα cranberries, το αυγό χτυπημένο και ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη.
  • Τυλίγουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από το ψυγείο και απλώνουμε με τα χέρια μας τη ζύμη στον πάτο ενός στρογγυλού ταψιού με διάμετρο 20-22 εκ. Έτσι ώστε να έχει πάχος περίπου 1,5 εκ.
  • Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο, αφαιρούμε μετά από 1,5 ώρα και με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού κόβουμε πρώτα σε 8 τρίγωνα και στη συνέχεια σε 16 μικρότερα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 16 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τα scones από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο ανακατεύοντας με ένα κουτάλι την άχνη ζάχαρη με το το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού που έχουμε κρατήσει (προσθέτουμε όσο χυμό πορτοκαλιού χρειάζεται για να πάρουμε ένα πυχτό γλάσο.
  • Μόλις τα scones κρυώσουν δημιουργούμε λεπτές γραμμές με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή ενός κορνέ. 
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Aνά scone :

  • Ενέργεια: 130 kcal
  • Υδατάνθρακες: 19 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 3 γρ.
  • Λιπαρά: 4.6 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 0.6 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 1.3 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Πεντανόστιμη, πανεύκολη και πάνω από όλα σπιτική! Υλικά: 170 γρ. νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη 80 γρ. φουντούκια 30 γρ. σκόνη

Η καλύτερη λύση για cake mix σε βάζο, έτσι ώστε στο πι και φι να έχετε έτοιμο ατομικό κέικ! Για

Μοναδικά ανάποδα πιτάκια με μήλο και αχλάδι που αξίζει να δοκιμάσετε! Υλικά : 3 βιολογικά μήλα Nature’s Promise 3 βιολογικά

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.